Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Skælskør: I Kulturhuset i Korsør er der prøve på den kommende musical. Omkring 25 personer fylder gulvet i salen i Kulturhuset, hvor de forskellige personer taler hver sit sprog.

Avisens udsendte ved ikke, hvad det hele går ud på, men i fantasien forsøger jeg at sammensætte hvad skuespillerne skal forestille.

Phil Lam instruerer og handlingen udspiller sig i 70èrnes New York. Det er noget med nogle unge mennesker, der skal finde sig selv, finde meningen og kærligheden i denne verden, hvor alt går så stærkt. Det er med stor iver og energi, de unge skuespillere går til opgaven.

Charles Bar

Dans, giftermål, kærlighed, følelser, nye tanker, nyt tøj. Stykkets hovedperson repræsenterer det gode, mens en ond narkobaron det onde, og han vil bestemme og overtage de unges samlingssted - Charles Bar.

Smeltediglen New York har masser af iørehængende lækker musik og mange modige unge med forskellig opvækst og baggrund. Ungdomsoprøret fra 60èrne giver 70èrne utallige muligheder og diskoteksbølgen rammer, hvor de fleste unge kan mærke sig selv og også præge deres fortsatte liv.

Fra 60érnes 'uden mål', man skulle bare være 'Born to be wild', er 70érne blevet lidt mere målrettet, så numre som 'Blame it on the Boogie' og 'I will survive', der klart giver bevidsthed om, hvor de unge er, og hvad de tror på.

Og hvor et nummer som 'We are family' i tydeligste forstand adskiller sig fra 60érnes holdning om blot at være vild.

De unge er gået fra at være individer, til at blive en gruppe. Men stadig med de evige spørgsmål: Hvem er jeg? Og hvad med den lykkelige og ulykkelige kærlighed?

Med god humor fremføres vores forskelligheder og tilgange i at mødes, være forelskede og det der med følelser. Det, der normalt falder drenge lidt tungt.

Festfyrværkeri

Øveaftenen lover et festfyrværkeri af en forestilling med den ildhu, der gås til prøverne. Processen og arbejdet for at komme i mål med et fortrinligt øjebliksbillede på Charlies Bar i 70érne, sidder lige i skabet.

Det blev og bliver et spændende par timer med dette gensyn med en svunden farverig tid.

Spilledatoer for 'Play that funky Musical' i Kulturhuset, Korsør, er den 30. april og 1. - 3. maj kl. 19.00 og 4. maj kl. 14.00 og 19.00.

Billetter kan købes på www.korsoerkulturhus.dk