Klik og se annoncen

Korsør: I februar måned har Halskov Kirke 50 års jubilæum, og det bliver selvfølgelig fejres med manér. Det første store jubilæumsarrangement løber af stablen onsdag den 7. februar kl. 19.30 og er en sangaften lidt ud over det sædvanlige. Her er det nemlig den århusianske sanger, sangskriver og komponist Peter A.G. Nielsen, der har valgt aftenens fællessange, og indimellem vil han fortælle om sit forhold til den danske sangskat og den danske kultur.

Peter A. G. Nielsen er mest kendt som forsanger i rockgruppe Gnags, men han er også soloartist, forfatter til flere bøger, foredragsholder og ikke mindst en god og klar stemme i kulturen. Peter A. G. fortsætter stilen fra Gnags-tiden og siger tingene ligeud af posen, og han er ikke bange for at stikke næsen lidt for langt frem.

Man tror det er løgn, men rockgruppen Gnags blev rent faktisk stiftet, inden man havde taget det første spadestik til Halskov Kirke. I 1966, to år før Halskov Kirke stod færdig, stiftede Peter A. G. Nielsen og hans storebror, Jens G. Nielsen, bandet Gnags, eller 'Those Gnags' som bandet hed i den første tid. Peter A. G. har siden været den gennemgående figur, og med tiden er det blevet til så forskellige hits som 'Rytmehans' (1980), 'Slingrer ned ad Vestergade' (1983), 'Vilde kaniner' (1984). 'Danmark' (1986) og 'Mr. Swing King' (1989) og mange, mange flere.

Ved denne sangaften er det dog ikke Peter A. G.'s egne sange men fællessange fra Højskolesangbogen, der skal synges, og Peter A. G. giver undervejs både tilhørerne, den danske sang, den danske kultur og ikke mindst Halskov Kirke åndelige vitaminer til den næste 50 år.

Arrangementet foregår i kirken, og halvvejs vil der være en kaffepause. Der er gratis adgang.