Klik og se annoncen

Tekst og foto: Steen Andresen

Film: Spændingen var stor, tilslutningen var maksimal og TVØst havde sendt et hold til stedet. Landudvikling Slagelse havde kaldt til filmfestival på Comwell i Korsør, hvor lokale entusiaster havde sat fokus på deres interesse- og virkeområder.

Det blev en forrygende aften med i alt 11 kortfilm, der spændte vidt omkring alle kommunens lokaliteter, aktiviteter og mennesker.

LÆS OGSÅ: Det skal være van(d)vittigt sjovt

Godt humør og motivation

Det er lige til at blive i godt humør af, sagde formanden for Landudvikling Slagelses bestyrelse, Troels Brandt, efter de 11 filmfremvisninger. Det er herligt at mærke den lokale stolthed, som vi i dag blev en del af, samtidig med, at en gruppe unge mennesker fra Produktionsskolen i Korsør har vist en særlig kompetence, og har videregivet denne på allerfornemste vis.

Og jeg tror, at alle de små film bliver til større og tydeligere film, idet det motiverer til yderligere engagement i alle kroge i lokalområderne.

Derfor har vi også i Landudvikling Slagelse indbudt til endnu en runde med at lave kortfilm, hvor nye ildsjæle vil få mulighed for at brande deres egn, aktivitet eller ideer.

Bred vifte

Det var en bred vifte af kortfilm de 75 tilhørere var vidne til i Korsør. Film, der var blevet til med hjælp fra elever fra Produktionsskolen i Korsør under vejledning af IT-lærer Martin Fabricius Buchwald og med Alexandra Benedicte Collin fra Benedicte Kommunikation som instruktør og inspirationskilde.

Herefter overtog Koordinator for Landudvikling Slagelse Anne Mette Christiansen mikrofonen og præsenterede på bedste vis de mange film og deres ophavsmænd og kvinder, som var en Oscar-uddeling værdig.

Der blev lagt ud med projektet omkring Stigsnæs Skanse, fortsat med ideen om at opføre en kæmpe pyramide til Pyramide Atelier, en film om vinterbaderne fra Bisserup med et saunaønske og en præsentation af e-sporten i Sørby.

Herefter en opfordring til samarbejde fra en behandler omkring et Sundhedscenter og derefter et sommerligt Kunstophold i kunstnerbyen Skælskør.

Efter en sandwichpause fortsatte de herlige kortfilm med en fisketur og reklame for Korsør Lystfiskerforening, en præsentation af kunstnercafé Salonen i Skælskør og en musisk collage omkring Kulturhuset i Korsør.

Anne Mette Christiansen sluttede sin dygtige præsentation af aktører, emner og filmforevisninger med filmisk branding af de to landsbyer Hejninge og Eggeslevmagle.

En spændende aften for alle de fremmødte aktører og ildsjæle, der efter tre timers intensivt filmisk pr-arbejde på det store hvide lærred ikke alene kunne få lyst til selv at producere en film om virkeligheden eller drømmen, men også glæde sig over de mange positive og forskelligartede aktiviteter, der ruller hen over det kommunale landskab i Slagelse