Klik og se annoncen

Af John Hansen

Trafik: En årelang kamp og længselsfuld venten er p.t. under den allersidste nedtælling.

Arbejdet med de nye østvendte motorvejsramper 41 nær Vemmelev - på en af Danmarks ældste motorvejsstrækninger, nemlig den fra Korsør (Halsskovhavn) til Vemmelev-Slagelse - står over for at være tilendebragt.

Både lokale og forbipasserende i al almindelighed har de seneste uger og måneder kunnet følge anlægsarbejdet.

Tirsdag kl. 13

Og nu er det dax, som svenskerne siger. Nu er tiden kommet.

VDonline og ugeaviserne erfarer, at indvielsen og åbningen af de nye længe ventede Vestmotorvejsramper finder sted tirsdag den 23. oktober om eftermiddagen.

Det centrale tidspunkt for åbningen er placeret til kl. 13. Straks derefter forventes det, at trafikken kan rulle på de to nye østvendte ramper.

Et arrangement som ikke mindst borgmester John Dyrby Paulsen og viceborgmester Villum Christensen glæder sig særdeles meget til.

Mange glæder sig

Og selvfølgelig er der mange andre lokale - ikke mindst Vemmelevborgere (og lokalråd) og sommerhusejere og lastvognschauffører - der glæder sig til dagen.

Dertil andre herunder politikere, der gennem tiden har gjort en masse for at få sat vejprojektet igang, såsom Flemming Erichsen, Troels Christensen, Stén Knuth, Lis Tribler med flere.

Uden minister

Ramperne - benævnt Rampeanlæg 41 Tjæreby - er en del af Trafikaftalen fra 2014.

Ifølge den skulle udgifterne på omkring 24 millioner kroner deles mellem Staten og Slagelse Kommune.

Og Vejdirektoratet har skullet udføre arbejdet. Det er dog Slagelse Kommune, der står for åbningsarrangementet - som der ifølge vore oplysninger ikke kommer nogen minister til.