Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Søndag blev der afholdt den store årlige 'Kulturhusdag' i Korsør Kulturhus . Det er en dag, hvor de mange foreninger, der benytter huset, har mulighed for at træde mere tydeligt frem med deres meget forskelligartede aktiviteter for et større publikum. Og publikum udeblev bestemt heller ikke.

Det store Kulturhus rummer plads til alverdens aktiviteter, idet mere end 35 forskellige foreninger har til huse her, fordelt rundt omkring i husets mange lokaliteter.

Der er workshops, kor, musical for unge, kunst, patchwork, yoga, gymnastik, keramik, racerbane i professionel stil, computerkodning for børn, quilt, strik, Veteran Motor Cykel klubben, dans, teater og musik, skak , kontraktbridge, udstillinger, foredrag og meget, meget mere.

De daglige brugere af Korsør Kulturhus kommer på denne dag i stort antal ud af deres små 'huler' rundt omkring i huset og bliver på den måde synligt for de mange besøgende, der i mange tilfælde end ikke anede tilstedeværelsen af så mange kulturelle tilbud samlet på ét sted.

Avisen fik bl.a. en snak med Teaterforeningen CasaBlanca, der for øjeblikket er klar til en ny teaterforestilling på husets 'Spillestedet'.

Teaterforeningens formand, Ruth Bek-Pedersen fortæller, at inspirationen til den nye forestilling er runden af de mange undersøgelser gennem årene, der efter en række kriterier flere gange har udråbt danskerne til 'Verdens lykkeligste folk.'

Det har fået teaterforeningen til at kalde den næste forestilling PYT.

Det er et rigtig godt ord som danskerne har taget til sig og måske kan blive en eksportvare ligesom ordet 'hygge' nu er kendt begrebsmæssigt mange steder i verden.

PYT er noget med at flytte fokus og bare acceptere. En lille erindring om at kunne give slippe og komme videre. Med det lille ord PYT kan man passende angribe frustrationer, fejltagelser og modarbejdelse. Så PYT.

Forestillingen har premiere den 28. februar kl. 19.00.