Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Korsør:Allerede mandag den 19. august begynder de første aktiviteter, når Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde afholdes i Korsør.

De Maritime Kulturdage har fået mod på at udfolde sig over en hel uge, og programmet er større og bredere end nogensinde før.

Folkemødet har også fået vokseværk

Sidste år var der debut på Det Maritime Folkemøde med politiske debatter der havde fokus på udvikling, uddannelse og erhvervsfremme. Det koncept ønskede Slagelse Kommune at udvikle yderligere, og indgik derfor et samarbejde med De Maritime Kulturdage. Det betyder, at der i år kan bydes velkommen til Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde.

Ifølge programmagasinet der er udgivet af Slagelse Kommune i forbindelse med eventen, er Danmarks Maritime Kultur- og Folkemøde lokalt forankret i Korsør, men nationalt og globalt i sit fokus på potentialer og udfordringer i de maritime erhverv og beslægtede områder. Formålet med den politiske del af folkemødet er at bidrage til udvikling af national maritim erhvervsfremme ved at skabe et mødested, hvor visioner, idéer og politiske holdninger indenfor området kan udvikles.

Folkemødet og dermed den politiske del starter dog først lørdag den 24. august og indtil da, er det Maritime Kulturdage, der har programsat en række maritime oplevelser.

Flot og bredt program

De første dage byder blandt andet på foredrag om den historiske kanonjolle, koncert i Gryden på Fæstningen. Børnekarneval i bymidten, onsdagssejllads og rundvisning på Rådhuset.

De efterfølgende aktiviteter beskrives i kommende udgave af Korsør Posten, men det er værd at nævne, at der er lagt op til en fantastisk Cityevening med en masse nyt på programmet for eksempel koncert med Ole Gas Band, der spiller Gasolin og Kim Larsen-numre. Derudover vil der også være åbent hus på Flådestationen, masser af børneunderholdning, besøg fra Tim Vladimirs Køkken, søsætning af kanonbådsjollen, etapestart Postnord Danmark Rundt og en lang række af maritime aktiviteter. Programmet kan ses på mkof.dk.