Klik og se annoncen

Frivillige: Masser af madglade børn håber på at få en plads på en af sommerens Madskoler og særligt i Næstved, Korsør, Skælskør, Kalundborg og Møn opleves der stor efterspørgsel. 4H, som - i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000 - er ansvarlig for Madskoler søger derfor med lys og lygte efter madinteresserede frivillige fra ovenstående byer og omegn, som har lyst og mod på at få en uforglemmelig uge med børn og mad.

På landsplan brugte ca. 500 frivillige voksne sidste år en uge af deres sommerferie på at lære madglade børn om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Kravet for at blive frivillige er, ifølge arrangørerne, først og fremmest, at man har lysten og interessen:

'Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed,' siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

'Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV'et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet.'

Frivillige får gode erfaringer

At være frivillig på en Madskole er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.

Kort om Madskoler

Madskoler har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg. Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer. En Madskole varer fem dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.

Du kan læse mere om Madskoler på www.madskoler.dk, her kan du også tilmelde dig, hvis du vil være frivillig.