Klik og se annoncen

Allerede i sidste uge kunne Sjællandske afsløre, at den sidst bevarede storebæltsfærge, M/F Broen, snart vil ankomme til Halsskov Færgehavn.
På daværende tidspunkt ønskede borgmester, John Dyrby Paulsen (S) ikke officielt at bekræfte nyheden overfor Sjællandske, da der var tale om en sag behandlet som lukket punkt på økonomiudvalgsmødet.
Den 23. marts nåede færgekøbet så til behandling i byrådet, hvor det blev vedtaget at give M/F Broen fast plads i Halsskov Færgehavn.

Placeres højt og tørt

M/F Broen placeres højt og helt tørt i færgeleje 2 ved broklappen med stævnen ud mod Storebælt. Den høje tørre placering sikrer færgen en levetid på op mod 100 år.
Hertil passer den også bedre til den tilbageværende broklap, der er bygget til færger med to bildæk. M/F Broen har kun et bildæk, og var en de første færger, der sejlede netop fra Halsskov Færgehavn.
Rent teknisk bliver M/F Broen placeret i færgelejet ved at grave det fri af det nuværende sand, sejle den ind, slå vandtæt spuns ned foran, hvorefter vand pumpes ind i lejet, så færgen når den ønskede højde. Derefter fyldes op med sand omkring den.

Den endelige dato for M/F Broens ankomst er endnu ikke fastlagt.