Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Løb: Om kort tid sætter små 10.000 løbere kursen mod Korsør i årets store Broløb. Men inden da er der en rigtig god mulighed for at deltage i et mindre lokalt løb - Trivsel 24/7 Marathon, hvor der er mulighed for at gennemføre en marathon lokalt søndag den 27. august.

'Løbet er for alle. Her er ikke fokus på tid, det handler om at deltage,' siger arrangør Kenneth Provstgård.

Og man behøver ikke løbe en hel marathon for at være med. Ruten er på 7,03 km, der er minimumsdistancen, og så tilmelder man sig på forhånd det antal kilometer man forventer at gennemføre.

Løbet afvikles efter cannonball metoden, hvilket vil sige, at hver deltager i princippet sørger helt for sig selv. Alligevel er der flere steder - også i Korsør - depot undervejs.

Løbet starter kl. 9.00 fra HavneArkaderne ved FitnessFokus i Korsør. Herfra går ruten rundt om fæstningen mod lystbådehavnen, ud omkring Ceresengen og tilbage igen. I startområdet er der forsyningsdepot. Der er diplom og en særligt udformet Korsørmedalje til alle, der forhåndstilmelder sig.

Fokus på byen via løb

Kenneth Provstgård løber selv en del. 'Jeg vil gerne i Klub100,' fortæller han, hvilket vil sige han har et mål om at nå 100 marathon. Men han har manglet et lokalt løb.

'De fleste tager udenbys for at løbe, men jeg vil gerne holde et i Korsør og sætte lidt fokus på vores by.'

Derudover ønsker Kenneth Provstgård med ordet trivsel at sætte fokus på løb for det sjove og hyggelige ved sporten og mindre på konkurrencedelen. 'Det er vigtigt, at folk får en god oplevelse.'

Der er allerede tilmeldte nok på marathondistancen, til at løbet tæller officielt efter Klub100 reglementet. Men der er plads til endnu flere løbere på de forskellige distancer.

Man kan melde sig til via hjemmesiden www.trivsel24-7marathon.dk samt på selve dagen umiddelbart inden løbsstart.

Lokale sponsorer bakker op om eventen, som Kenneth Provstgård håber kan blive en tilbagevendende begivenhed i Korsør fire gange årligt.