Klik og se annoncen

Ideen stammer fra Skagen, hvor Charlotte Guldbrandsen ved flere julebesøg har oplevet, hvordan butikkerne agerer låger i en julekalender. En tradition hun nu har taget med tilbage til Korsør, hvor Korsør City har taget bolden op.
- Jeg er rigtig glad for, at det bliver til noget i år. Jeg synes, det har været rigtig hyggeligt, når jeg har oplevet det i Skagen, siger hun.
24 lokale er med
Den første låge kan åbnes i Korsør den 1. december, for Charlotte har sammen med Heidi Grønlund fra Grønlund, Sarah Olesen fra Nygades Fodterapi og Heidi Bjerre fra Korsør Posten realiseret ideen, og fundet 24 lokale butikker, virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner, der er med.
- Det var bare en supergod idé, og nu syntes vi, at det var tid til at prøve den af, siger Heidi Grønlund, og Heidi Bjerre tilføjer: - Vi har udviklet vores egen version, og forsøgt at gøre det så simpelt for dem, der deltager som muligt.
Hvad mon der gemmer sig?
Når lågerne i "Den Levende Julekalender" åbnes, er det en overraskelse, hvad der gemmer sig bag. Det er deltagerne selv, der har valgt, hvad de fremmødte skal opleve.
- Lågen laver vi med papir foran døren, og så kommer der to engle fra Baggesens Skolens SFO, og åbner den. Hver dag er der en repræsentant fra Lokalhistorisk Arkiv, der fortæller en lille historie om stedet, og så er det ellers en overraskelse, hvad der skal ske. Det kan for eksempel være, at der er en rundvisning, en lille gave eller måske musik. Det kan være alt muligt, forklarer Heidi Grønlund.
Vinderchance hver dag
Hver dag trækkes der også lod om en præmie blandt de fremmødte, og arbejdsgruppen håber, at der vil være god opbakning, når lågerne åbnes.
- Det er en god måde at vise sin virksomhed eller sine lokaler frem på. Vi har prøvet at samle mange forskellige repræsentanter for byen, så vi også kan vise, hvor mange spændende butikker, virksomheder og kultursteder, vi har. Vi håber, folk tager godt imod ideen, og der kommer mange hver dag, siger Sarah Olesen.
Kalenderlågerne åbnes klokken 16.30 på hverdage undtaget 13. december hos Søfartsstyrelsen, hvor lågen åbnes klokken 15.30, og den 20. december hos Bykontoret/Madmarked, hvor det er klokken 16.00. I weekenderne er det klokken 14.00.
Du kan læse mere om julekalenderne og de enkelte låger på Korsør Citys Facebookside, hvor hver låge har sin egen begivenhed.