Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Fællesskab: I Glasværket, Korsør er det kreative kontorfællesskab Fyrtårnet opstået.

Målet med dette erhvervsfremmeprojektet er, at skabe et lokalt kontormiljø for etablerede kreative personer og virksomheder, som via sparring kan inspirere hinanden til at holde hjulene godt i gang, og derigennem bidrage til vækst.

En af de personer, der allerede er flyttet ind i Fyrtårnet, er arkitekt Dan Betak. Han bor i Stenlille og har arbejdsplads i hele verden via internettet og særligt Skype. Alligevel ser han en fordel i at have en kontorplads i Fyrtårnet til sin rådighed.

"Jeg kan snakke med de andre, som er her. Dyrke netværket og gøre brud af rammerne."

Selve lokaler har flere arbejdsstationer, konferencebord, køkkenfaciliteter samt mødelokale. Stort set al inventar er doneret af etablerede lokale virksomheder fra Korsør.

Dan Betak har fast job ved Ergolet, men dyrker arkitekturen yderligere som bibeskæftigelse.

"Det er en måde at udvikle mig selv, jeg vil rigtig meget," forklarer han.

Udnytter fællesskabet

Dan Betak benytter kun Fyrtårnet en gang imellem. Journalist Jens Møller har derimod lejet en fast plads i kontorfællesskabet.

"Jeg har siddet hjemme i nogle år, men det blev både min kone og jeg ret trætte her, og så så jeg en mulighed i fællesskabet her."

Også Jens Møller kan i princippet arbejde hvor som helst fra med sin computer og en internetadgang, men her ser muligheder i ideudvekslingen og inspirationen.

Der bliver udvekslet erfaringer på kryds og tværs, og hvor det er muligt, henviser Fyrtårnets beboere også til hinanden.

Fyrtårnet er skabt af JMI Gruppen ved Jan Milverts i samarbejde med virksomhedskonsulent Ken Kürstein. Begge har de et stort lokalt kendskab og netværk samt et ønske om at udvikle erhvervslivet i Korsør.

Man kan leje sig ind på en fast plads, en fly-in plads eller via klippekortsordning. Mødelokalet kan bookes af alle interesserede for en alt fra en kvart til en hel dag ad gangen.

For flere informationer om en plads i Fyrtårnet, kontakt Ken Kürstein via mail:kk@lykkesteinconsult.dk eller læs mere på: www.fyr-tårnet.dk.