Klik og se annoncen

Af John Hansen

Slagelse Kommune og da ikke mindst Korsør by er netop lige blevet tildelt 311 nye statslige arbejdspladser, og i den anledning gæstede statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag Storebæltsbyen.

Her mødtes Venstre-statsministeren først med borgmester Stén Knuth og repræsentanter fra Slagelse Kommunes erhvervsliv, inden han fik en rundvisning i dele af den aktive havn samt senere på Glasværket - et ægte arbejdsmæssigt fyrtårn i Korsør centrum.

Knuth berettede for Løkke

Løkke nød gåturen langs vandet og havnen. Også da vi mindede ham om, hvor koldt der var den morgen han senest var i Korsør - ude ved Halsskov betalingscenter og broen omkring brotaksterne.

Samtidig fortalte primært Stén Knuth statsministeren om forskellige ting - eksempelvis at det var den tidligere Korsørborgmester, socialdemokraten Flemming Erichsen, der var chef for havnen, og at Slagelse Kommune som sådan aldrig tidligere havde haft flere indbyggere end netop nu.

Giver nye muligheder

Og hvad havde statsministeren så fået ud af dagens besøg?

Lars Løkke: "Vi har flyttet 311 statsarbejdspladser her til kommunen, og det er interessant at se, hvor I planlægger at huse dem. Og det skal jeg jo ikke bestemme, men der ser godt ud her.

Jeg fornemmer, at meget går godt her. Det giver nye muligheder for Korsør og Slagelse Kommune. Og det gælder jo om også at gøre jer attraktive som bosætningssted."

I ligger godt placeret...

- Er her attraktivt, synes du ellers?

Lars Løkke: "Ja, jeg synes her er smukt mange steder. Slagelse og Korsør ligger centralt i landet. Der er tale om en kommune i vækst.

Vi har i Regeringen prøvet at give Slagelse og 25 andre kommuner en håndsrækning, og så er det op til Slagelse at gribe den. Og det tror jeg, at I er klar til," påpegede statsministeren.

Fantastisk udsigt

Statsministeren mødtes med blandt andre erhvervsfolk og borgmester for bl.a. at drøfte erhvervsudvikling og udflytningen af de mange statslige arbejdspladser.

Herefter blev Løkke & Knuth som nævnt vist rundt på Korsør Havn og efterfølgende selve Glasværket, hvor der jo dagligt er ganske høj aktivitet.

Men her er skam også plads til Søfartsstyrelsens 190 arbejdspladser, mener Sven Lyse, der er direktør for Glasværket A/S på Norvangen.

Og hvis man skulle rykke ind på etagerne ved Norvangen, ja så vil medarbejderne blandt andet blive belønnet med en fantastisk udsigt ud over vandet og havnen. Centralt i byen.

Skat og sygehus...

Til gengæld kan man anføre, at SKAT-bygningen ligger nærmere broen og ikke mindst Korsør station, der jo i sagens natur ligger lidt afsides i forhold til bykernerne i Korsør og Halsskov.

Et tredie sted, der er i spil til placeringen af de nye arbejdspladser er det gamle Korsør sygehus.

Sven Lyse: Vi er klar

Men Glasværket synes at være nummer ét på listen.

Og vi må også konstatere, at man øverst oppe har fremragende lokalemuligheder med en unik, fantastisk udsigt ud over havnen og Noret.

"Jamen, vi mener her at kunne lave noget særdeles attraktivt - med kantine/restaurant, med fitness nedenunder. Og lige i centrum," siger direktør Sven Lyse til VDonline bagefter.

Flådestationen om fem år?

I øvrigt: Der faldt naturligvis også spørgsmål omkring sikringen af Flådestation Korsør. Hvordan ligger det med flådestationen om fem år?

Og statsministeren svarede positivt, men også med det forbehold, som enhver statsminister nok også må give i en sådan situation:

"Jeg er ikke i stand til at give noget krystalklart svar. For der skal jo laves nye forsvarsforlig - og der skal hele tiden arbejdes med tingene. Men jeg ved, hvordan det går hernede, og hvor vigtig arbejdspladserne er..." svarede Løkke blandt andet.

Statsministeren vidste tydeligvis rigtigt meget om forholdene - var godt klædt på, som man siger. Og han fremhævede også de "stærke maritime kompetencer", som Korsør-Slagelse besidder.

Og borgmester Stén Knuth, Knud Vincents med flere værter var godt tilfredse med, hvad de hørte.