Klik og se annoncen

Målet er et større Sundhedscenter

Lægernes Hus, der i dag har til huse på Norvangen i Korsør flytter den 1. januar 2020 ind i helt nyindrettede og moderne lokaler på Glasværket.

Dermed er scenen sat til etablering af et moderne lægehus i Korsør, hvor kompetencefællesskaber i attraktive fysiske rammer skal være med til at skabe de faglige miljøer, der appellere til fremtidens læger. Vigtigheden heraf er stor, idet de almen praktiserende læger i Korsør står over for et omfattende generationsskifte.

Mange områder i Danmark har mærket, hvor svært det er at tiltrække nye praktiserende læger, hvilket forårsager reel lægemangel mange steder. Det er den udvikling, man gerne vil drible uden om i Korsør, men det kan kun gøres ved at skabe de rette miljøer og fællesskaber, hvor både rammerne og indholdet er attraktive.

- Vi glæder os til at flytte ind i de helt nyrenoverede og tidssvarende lokaler på Glasværket, og hvor vi håber, at andre sundhedsaktører vil etablere sig, så der kan komme et stærkt fagligt sundhedsfællesskab til gavn for patienter, brugere og sundhedsprofessionelle, siger lægerne Lene Stoltze og Michael Nørregaard fra Lægernes Hus.

Sundhedscentret tager form

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi på Glasværket er meget glade for den indgåede aftale med Lægernes Hus. Lige netop en aftale med et lægecenter danner basis for, at vi kan gå videre med planerne om etablering af et større sundhedscenter i Korsør. Målet er at skabe et moderne sundhedscenter med 'én indgang' til sundhed og velvære, hvor sundhedsaktører i praksissektoren, bl.a. praktiserende læger, speciallæger, tandlæger, fysioterapeuter, kiropraktorer, fodterapeuter m.fl. er en del af attraktive sundhedsfaglige fællesskaber. Men sundhedscentret skal være meget mere og bredere i sundhedsfaglig forstand, idet også en vifte af komplementære behandlingsformer bliver en del af sundhedscentret og dermed også en del af et større fællesskab, hvor det samlede tilbud matcher borgernes præferencer, udtaler direktør på Glasværket Poul Møller.

Også andre aktører som sundhedsrådgivere og leverandører af sundhedsydelser til private, virksomheder og organisationer, leverandører til sundhedsbranchen samt aktører inden for velvære er en naturlig del konceptet.

Sundhedscentret starter ikke fra scratch

Sundheds- og velværekonceptet er ikke nyt, idet en lang række aktører allerede i dag har til huse på Glasværket. Derfor starter projektet ikke fra scratch, men derimod med et godt udgangspunkt til at realisere ønsket om et større sundhedscenter og dermed gøre Glasværket til centrum for sundhed og velvære.

- Fysioterapi, kiropraktik, akupunktur, massage er blot nogle af de behandlingsformer, der er etableret. Dertil kommer Fitness Center, optiker samt flere leverandører til sundhedssektoren. Og nu også et lægecenter, slutter Poul Møller