Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Børn på glasværket: Mie Iversen er god til at få kreative idéer. Og måske er det derfor, at hun synes, at Korsør skal have sit helt eget kreative aktivitetscenter for børn: Børn på Glasværket?

For Mie Iversens vedkommende lagde hun for år tilbage ud med et kreativt forum på internettet, hvor udvalgte familier tester forskelligt legetøj - men også enkelte andre produkter, som primært er rettet mod børn.

Den idé har nu ført hende videre til Børn på Glasværket, som er tænkt som et kreativt sted for børn, hvor der kan leges, læses og læres - det hele på en gang eller én ting af gangen.

Fokus på fordybelse

"Det er ikke en ny Legejunglen, men et sted, hvor der skal være mere fokus på fordybelse i legen", siger Mie Iversen, der når hun ikke har travlt med at føre sine idéer ud i livet, ernærer sig som revisor.

"Vi har delt centeret op i zoner, så man bedre kan fordybe sig de enkelte steder", forklarer Mie Iversen, der i flæng nævner Bobles, Babylab, PlanToys, Frank & Fischer, Units Dansk Design, Bilibo og byKlipKlap blandt de mange sponsorer, der har været med til at gøre det nye slaraffenland for børn muligt.

Zonerne vil ifølge Mie Iversen også tage højde for børnenes alder, og blandt andet de lidt større børn vil få deres helt eget krea-hjørne, hvor de kan fordybe sig med farver og papir.

Events og fødselsdage

"Vi planlæger, at der løbende skal være forskellige aktiviteter, som for eksempel at en kunstner kan undervise børnene i at male", siger Mie Iversen, der også kan tilbyde at holde børnefødselsdage med forskellige temaer.

Der er entré på henholdsvis 50 og 25 kroner for voksne og børn, og det er tilladt at medbringe sin egen mad, hvorimod drikkevarer skal købes på stedet. Og hvor længe man bliver, bestemmer man selv.

Indtil videre vil det ikke så meget være Mie Iversen selv, man vil møde på Glasværket, men derimod Heidi Boddum, der bliver daglig leder, og som er godt rustet til de mange børn via en fortid som dagplejemor.

Stedet er også tænkt som et sted for både mødregrupper og institutioner, og som et ekstra tilbud til dem, der gerne vil nå lidt motion sidst på eftermiddagen i Fitness World på samme adresse, så tilbyder Børn på Glasværket også børnepasning.

Men som udgangspunkt skal alle naturligvis have lov at kigge indenfor, og derfor er der åbent hus onsdag den 15. juli mellem klokken 14-18 på Norvangen 3D, port 6.