Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Folkemøde: Det var under en debat ved sommerens Maritime Kulturdage i Korsør, at idéen opstod - idéen om at udnytte Korsørs oplagte rammer til afholdelse af et nationalt Maritimt Folkemøde.

Panelet ved sommerens debat holder ord og arbejder nu målrettet på at skyde projektet i gang allerede under de Maritime Kulturdage i august 2018.

Formålet med Maritimt Folkemøde er at sætte Korsør og de maritime muligheder i Slagelse Kommune på landkortet, og derigennem sikre en udvikling af området indenfor såvel uddannelse som erhverv og kultur.

'Det er det erhverv, der er det mest oplagte i Korsør. Der er så mange brancher i at gå søens vej,' siger Henrik Brodersen, formand for Korsør Havn og medlem af Maritimt Netværk, der står bag det kommende folkemøde.

'Der er et behov for, at flere unge ser muligheder i maritime uddannelser, faktisk alt inden for det 'blå',' supplerer Gert Møller, leder af Korsør Produktionshøjskole.

Debat og udstilling

Selve det Maritime Folkemøde er tænkt som en blanding af events om maritim kultur før og nu, en markedsplads med en udstilling af alt, der relaterer sig til det maritime, lige fra erhverv til lystfiskeri, dykning m.m samt debat.

'Det er et vigtigt signal at sende, at ha' politikerne med. Det viser, at her har vi et potentiale i Slagelse Kommune, som vi vil satse på,' siger Karl Sigsgaard, formand for Korsør Marina, der håber at en udvikling af hele det maritime miljø kommer på dagsordenen.

Gert Møller understreger, at Maritimt Folkemøde ikke skal ses som en konkurrent eller erstatning af Maritime Kulturdage, men en tilbygning, så der kan trækkes endnu flere til byen.

'Det skal udvikle sig gradvist,' supplerer Per Hesselberg, kommandør på Flådestation Korsør. Også han har en særlig stor interesse i at få gjort flere unge opmærksomme på de muligheder hans område tilbyder indenfor både job og uddannelse.

Medspillere skal aktiveres

Maritimt Netværk består udover de allerede nævnte også af borgmester Sten Knuth og Flemming Erichsen fra Maritime Kulturdage, der begge ser store muligheder for lokal udvikling via et Maritimt Folkemøde.

Nu skal de alle i gang med at aktivere deres netværk, så folkemødet bliver så stort og rækker så bredt ud som muligt. Man vil herunder bl.a. også rette henvendelse til Søfartsstyrelsen, der netop er flyttet til byen, for at få dem som medspiller i Maritimt Folkemøde.