Klik og se annoncen

Bagedag: Oktober måned bliver atter fyldt med velduftende bagværk, når knap 80.000 børn og unge over hele landet kaster sig ud i diverse bageprojekter til fordel for BørneTelefonen. Der vil blive pisket, bagt og dekoreret efter alle bagekunstens regler, når Bag for en Sag endnu engang løber af stablen.

Troldebo Naturbørnehus i Korsør vil igen i år deltage i Bag for en Sag. - I uge 41 bager vores forskellige børnegrupper. De største børn fra vores førskolegruppe står for at sælge det, som hele institutionen har bagt, i en bod om eftermiddagen til forældrene. På den måde får alle børnene medejerskab over en del af arrangementet, fortæller Dorte Sjøtt, der er pædagogmedhjælper i Troldebo Naturbørnehus, og tilføjer:

- Vi har været med i mange år, og har god opbakning fra forældre. Vi taler om, at de børn som ikke har det så godt kan ringe til BørneTelefonen. Vi synes, det er vigtigt at gøre noget for andre - og så er der både et pædagogisk og socialt aspekt tilstede i projektet.

Dermed er børn fra Korsør med til at sørge for, at endnu flere børn og unge i Danmark kan få rådgivning på BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Vigtig opbakning

Bag for en Sag er en årlig tilbagevendende begivenhed, der er blevet afholdt siden 2005, som giver mulighed for at have det sjovt med at bage, tale om de problemer, der kan fylde hos børn - og hjælpe.

- Vi er rigtig glade for, at så mange børn i hele landet bakker op om Bag for en Sag, og hjælper os med at sørge for, at endnu flere børn har mindst én voksen, der lytter og hjælper. BørneTelefonens frivillige rådgivere er der for børn og unge, når livet slår knuder, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

BørneTelefonen havde sidste år 50.000 samtaler med børn og unge om alt fra kærlighed og uvenskab til mobning, forældrenes skilsmisse og overgreb.