Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Den meget populære salonkvartet 'Con Sordino', der betyde 'Med Sordin', altså dæmpet musik. Udover at være symfonimusikere i Odense Symfoniorkester har musikerne med stor glæde og entusiasme spillet koncertmusik over det ganske land, fortrinsvis musik i den populære genre som valse- og operettetoner, lettere klassisk musik, wienermusik, tango og meget mere.

Det var cellisten og koordinatoren Søren Friis, der til koncerten fortalte om og bandt de enkelte numre sammen på både elegant og fornøjelig måde.

Sopranen Lise Bech Bendixen har også sin base på Fyn, hvor hun er solistuddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Forud for solistuddannelsen har hun en kandidatgrad fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som klassisk sanger og sangpædagog.

Hendes karriere favner bredt indenfor både opera, operette og musicals. Hun er desuden 1.sopran i Danmarks Radios internationalt højt profilerede Koncertkor. Senest var hun sopransolist i Holmens Kirke i København under opførelsen af Bachs juleoratorium.

Festlige toner

Det var nytår, og til nytåret hører festlige toner, og heldigvis fik publikum glade valsetoner fra Strauss den ældre, Strauss den yngre - og alle Strausserne her imellem. Mozart var også på banen ad flere omgange, hvor Lise Bech Bendixens mere end almindeligt smukke sopran kom til sin fulde ret gennem udtog fra Mozarts opera Figaros Bryllup fra 1786.

H.C. Lumbye var der naturligvis også med sin festlige 'Champagnegaloppen'.

Og så blev der efter koncerten trakteret for alle gæsterne med champagne og kransekage, som Korsør Koncerternes formand, Anders Bechmann, allerede i sin velkomst til koncerten havde afsløret til stor jubel for publikum.