Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Aktivitetscenter Teglværksparken stillede i lørdags igen de store plænearealer til rådighed for det årlige og meget populære BroMarked.

Der var så mange mennesker til aktiviteterne, at græsset under mere normale sommerforhold ville være fladtrådt - men det havde tørken i forvejen sørget for.

I modsætning til ellers gængs her til lands, var der masser af plads i solen og trængsel i skyggen. Sådan defineres en rigtig sommerdag.

Der var spændende boder med lokalt produceret honning, lokalt avlede jordbær og kartofler, og et pænt udvalg af lokale boder, der lokkede med lækre flasker med kølig rosévin og andet godt fra udenlandske avlere, der var små og passionerede, og ikke kunne drømme om at lagre vin på en hammerslået ståltank.

Og grill - og ikke at forglemme det gode øl fra GB bryggeriet, som i sagens natur måtte formodes at have haft en nydelig omsætning.

Donationer

På dagen var der også plads til gode donationer, der gik til Rickshaw-projektet, nok bedre kendt under sloganet 'Cykling uden Alder.'

På de fine cykler transporteres ældre plejehjemspatienter og andre ældre medborgere rundt i byen af 'piloter', der får de ældre rundt hvor de ønsker i byen og måske har haft et mangeårigt tilhørsforhold til. En supergod idé, der heldigvis breder sig til flere og flere byer. Det giver livsenergi og humør.

Foreningen Old Friend, der er et filantropisk foretagende, donerede 5000 kr. til Jytte Knuth i egenskab af formand for Vemmelev Lokalråd. Så bliver der penge til et nyt batteri til Vemmelevs eksemplar af den specielle og håndlavede Christiana- cykel, der nu om dage produceres på Bornholm.

Leif Nielsen fra Fællesforeningen Flådestationen donerede hvad der var tilbage i kassen efter foreningen er lukket efter fyrre års virke. Det blev til hele 19.000 kr. til det gode projekt. Historien om cykelprojektets opståen blev glimrende fortalt af Ronald fra Slagelse, der har været foregangsmand i hele projektet.

Musik skal der til

Den relativt nystartede Musicalforening Storebælt, der holder til i Kulturhuset, gav entusiastiske smagsprøver på deres levende og energiske musik - senest oplevet ved koncerten 'vi maler byen rød' i Kulturhuset.