Klik og se annoncen

Kultur: Pak picnickurven og få en unik balletoplevelse, når Den Kgl. Ballet drager på sommerturné rundt i landet for 12. år i træk. Denne gang lægger de vejen forbi Korsør.

Hver sommer siden 2006 har danskere over hele landet kunnet opleve klassisk ballet og moderne dans under åben himmel, og alle steder lige fra Svaneke Havn, Christiania og Koldinghus har publikum været begejstrede for denne særlige oplevelse.

Kongelig sommerballet er en stærk institution i Det Kongelige Teater og Den Kgl. Ballet, hvor nogle af verdens bedste dansere får lov til at vise flere publikummer det, de er allerbedst til. I år er der ingen undtagelse og igen i år vil man kunne opleve uddrag fra nogle af de smukkeste balletter fra den kommende sæson.

Turnéchef Annette Berner udtaler: 'at turnere rundt i Danmark om sommeren har stor betydning for os som Nationalscene, da vi kan nå et publikum, som måske aldrig har været i Det Kongelige Teater. Sammen med de lokale kræfter, som er altafgørende for os, giver vi et unikt indblik i, hvad Den Kongelige Ballet optræder med i teatret.'

Balletten besøger i år syv forskellige byer i hele landet, hvoraf altså Korsør er den ene. Det sker fredag den 9. juni kl. 19.00, og forestillingen er ganske gratis.

Ballet i Byparken arrangeres i et samarbejde mellem Den Kgl. Ballet, Korsør Erhvervsforening, Korsør Turistråd, Slagelse Kommune og Korsør Kulturhus.