Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Ballet: Rundt om på græsset dansede små piger omkring. Der blev strakt tæer og lavet piruetter, det bedste de kunne som direkte efterligning af det, der samtidig foregik på scenen i Byparken mandag aften.

Her gav 12 dansere fra Den Kongelige Ballet en flot forestilling, som del af årets sommerturné rundt til fem danske byer, hvoraf Korsør var den første og eneste på denne side af Storebælt.

Vejret holdt tørt i år, efter sidste års aflysning ovenpå et gigantisk skybrud. Og det lokkede rigtig mange til, anslået 2.500 publikummer fra nær og fjern - flere større selskaber i bus - ankom til de grønne omgivelser for at nyde dette kulturtilbud i særklasse.

Sommerforestillingen bød på uddrag af kendte balletter, bl.a. 'Sylfiden', 'Svanesøen', 'Et folkesagn', 'Napoli' m.fl. Det blev en varieret aften fyldt med ynde fra scenen, hvor Sylfidens vinger blafrede godt i den stærke vind, der drillede danserne lidt og publikum i særdeleshed.

Ordene 'Smukt, men koldt' er dem, der blev både skrevet og sagt allerflest gange fra det talstærke publikum, hvoraf en del allerede efter en lille times tid begyndte at sive hjemad. Nogle med små børn, der skulle i seng, andre i jagten på at få varmen.

Beundring og undring

Men de kom. Aftenen var ikke kun premieren på Den Kongelige Ballets sommerturné, det var for rigtig mange publikummer også første gang, de stiftede bekendtskab med en balletoptræden, andet end på tv.

Klassisk musik strømmede ud af højttalerne, mens danserne i smukke kostumer demonstrerede, hvad en menneskekrop er i stand til. Hver enkelt danser virker som en stor muskel, der kan bevæge, vride og strække sig i positioner mange af os ikke anede mennesket var i stand til. Det vakte højlydt beundring flere steder.

Nuvel, ballet er ikke for alle. Bag undertegnede faldt snakken hurtigt på weekendens fangst under fisketuren, mens andre bare lagde aftengåturen forbi for at se, hvad alt postyret drejede sig om.

Sommerens foranderlighed

Det er alt sammen noget de er vant til fra Den Kongelige Ballet - det skiftende, hurtigt foranderlige danske sommervejr og publikummet, der er helt anderledes end det de normalt optræder for i teatrets vante rammer. Og det er det, der gør det sjovt for dem også, at komme ud i sommerlandet.

Udover i Korsør opføres sommerballetten også i Silkeborg, Tarm, Sønderborg og Nyborg.

Balletten i Byparken var et arrangement i samarbejde mellem Korsør Erhvervsforening, Korsør Turistråd, Slagelse Kommune og Korsør Kulturhus og Bykontoret.