Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Ballet: Ifølge Hans-Jørn Andersen fra Korsør Bykontor har der været flere forespørgsler på, om der kunne komme ballet til byen igen i år.

- Vi turde ikke rigtig tro på, at det kunne lade sig gøre igen, men da vi sendte en lille føler ud, fik vi et stort ja tak fra balletmester Nikolaj Hübbe. Han havde været rigtig glad for forholdene i Byparken, og ville gerne have Korsør med på sommerturneen.

Det kræver en forholdsvis stor investering, at få balletten til byen. 75.000 kroner plus udgifter til markedsføring og de praktiske ting som fx toiletvogne. Derfor er arrangementet et samarbejde mellem Korsør Erhvervsforening, Korsør Turistråd af 1897, Korsør Kulturhus og Bykontoret samt Slagelse Kommune.

- Med det her arrangement, gør vi det, som der opfordres til fra kommunen. Vi går sammen og skaber netværk for at få tingene til at ske. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi er fælles om det, siger Kirsten Slot fra Korsør Kulturhus.

Det var den nyvalgte formand for Korsør Erhvervsforening, Jacob A.G. Stryhn, der sammen med formand for Korsør Turistråd af 1897, Jørn-Ole Didriksen, underskrev kontrakten og dermed sikrede, at der bliver ballet i Byparken til sommer. - At vi igen kan få balletten til Korsør, er med til at skabe synlighed for vores dejlige by. Forhåbentlig vil det sætte Korsør på landkortet, og man kan aldrig vide, hvilken afsmittende effekt et arrangement som dette kan have. Det kan forhåbentlig være med til at tiltrække andre større events. Fra erhvervsforeningens side er vi i hvert fald meget tilfredse med at støtte op om projektet, siger Jacob A.G. Stryhn.

Opfordring: Giv en hjælpende hånd

Jørgen-Ole Didriksen benyttede lejligheden til at komme med en opfordring til både de lokale plejehjem og foreningerne.

- Sidste år var der flere plejehjemsbeboere, der fik mulighed for at komme ud og opleve balletten. Det håber vi, at man vil gøre igen. Hvis der er frivillige eller foreninger, der måske vil give en hjælpende hånd med det praktiske, så det kan lade sig gøre, så kan de henvende sig på Bykontoret. Det er en stor oplevelse, og det skal være for alle.

Sommerballetten kan opleves i Byparken i Korsør den 10. juni, og det bliver gratis at være publikum. Fra arrangørernes side, håber man på at få cirka 5.000 besøgende i år.