Klik og se annoncen

”Årets Helge 2019” prismodtager blev Andreas Laursen – eller i daglig tale bare ”Laursen” - som sidste år udgav debutalbummet ”Nutidslevn”. En plade, hvis farverige og samfundsrelevante tekster ofte leder tankerne hen på troubadourer som Jan Toftlund, Niels Skousen og Allan Olsen.
”Årets Helge” blev da også givet til den yngre sangskriver, som leverer bid i sine tekster, og som har kant, mod og vilje. Med sange som ”Solgt Min Sjæl” om at arbejde hårdt uden formål, ”Langt Væk Herfra” om Danmarks udvikling de seneste år, og ”Den Danske Sang”, en slags opdatering af den danske klassiker, må det da også siges at være tilfældet for Laursen.
I sommers kunne Laursen blandt andet opleves live på Skagen Festival, Tønder Festival og den helt nye ”Kun For Forrygte Festival” på Falster.

Sidste års vinder

Sidste års vinder Natasja Lee Dickinson er en prisbelønnet og anmelderrost sangerinde med en karakteristisk stemme.
Hun spiller primært egne sange på både dansk og engelsk, indenfor en genre der bedst beskrives som en blanding af folk og en slags dansk americana.
I 2014 udgav hun singlen Living on the street, som er en hyldest til de danske Hus Forbi sælgere, og hvor salget går til Hus Forbi sælgerne.
Singlen var samtidig startskuddet til hendes projekt "Giv avissælgerne et måltid mad - Hjemløs i Danmark.
Med hendes projekt - Hjemløs i Danmark, som er et samarbejde med Hus Forbi, er hun med tiden blevet et talerør for de udsatte. Natasja afholder koncertforedrag i forbindelse med projektet, og her er der plads til gadens historier når en Hus Forbi sælger gæster scenen. Overskuddet fra hvert koncertforedrag går til Hus Forbi. Formålet med projektet er at formidle viden om de rod- og hjemløse i Danmark. Deres hverdag og deres drømme.
I 2015 modtog hun prisen "Acoustic artist of the year 2015", og i 2016 modtog hun prisen som "Songwriter of the year 2016" i forbindelse med hendes deltagelse på en country musikfestival i Texas.
Natasja har indspillet og udgivet flere singler, og har blandt andet arbejdet sammen med Michael Rønnow, Søren Korshøj, Perry Stenbäck, Klaus Menzer, Anders Roland, Bjarke Falgren og mange flere.
Begge modtagere af ”Årets Helge” kan opleves i Korsør Kulturhus, torsdag den 26. september kl. 19.30.
Dørene åbnes kl. 19.00
Pris: Kr. 90,-