Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Det hele starter naturligvis nøjagtig den 1. december, og da denne julemånedens første dag faldt på en søndag, havde ekstra mange af byens borgere og deres børn trodset den noget bidende kulde og havde indfundet sig på kajen ved Føtex, parat til at modtage julemanden. I ventetiden var der livlig julemusik fra Skælskør Marinegarde, der spillede og truttede så det var en lyst.

Da klokken så småt nærmede sig 16 skimtedes ved indsejlingen skibet med julemanden om bord. Første stop, inden han fik landfæste på kajen, blev ved den gamle brofæstning 'Carl Peter', hvor julemanden gik i land og med hjælp fra børnenes høje nedtællingsråb endelig fik tændt det lille juletræ.

Så var julemanden i land på kajen og gav sig til at snakke og danse lidt med de mange begejstrede børn.

Næste mødepunkt var Solens Plads, hvor opgaven var at tænde byens store juletræ. Men forinden gik ruten med Skælskør Marinegarde i spidsen og det store følge gennem Nygade, videre ad Algade og Brogade for sluttelig at ende på Solens Plads.

Og der blev marcheret endnu mere. Denne gang ud til Fæstningstårnet, hvor det handlede om at få vækket de to sure nisser, der ellers lå og sov trygt i Tårnet. Slagets gang blev ledet af byrådsmedlem Anders Nielsen (S), der fik børnene til at råbe skingerhøjt, så nisserne kunne blive vækket.

Eftermiddagen sluttede i en velsignet opvarmet Magasinbygning. Her blev der budt på julelege, dans om træet, godteposer til børnene og æbleskiver og glög til de voksne. Det hele arrangeret af Korsør City og Maritime kulturdage.