Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Borgermøde: I lighed med resten af landet, bliver der også flere og flere seniorer i Slagelse Kommune. Derfor er der stor interesse for fremtidige boformer tilpasset denne målgruppe.

I Korsør fik en lille initiativgruppe sat gang i et projekt, som de håber, vil munde ud i et seniorbofællesskab centralt i byen. Dette projekt samt generel inspiration til, hvordan man skaber et seniorfællesskab, hvad der skal til og hvordan kommunen kan hjælpe er nogle af de ting, man kan få svar på den 9. marts 2020. Her inviterer Slagelse Kommune til borgermøde i Korsør Kulturhus om mulighederne for at etablere seniorbofællesskaber i Slagelse Kommune.

Lidt et tilfælde

Seniorbofællesskabet i Korsør er fortsat på tegnebrættet, og bag projektet arbejder en gruppe bestående af cirka 10 frivillige lokale ildsjæle, der selv kan se en fremtid i et sådan bofællesskab.

- Det var egentlig lidt af et tilfælde, at min hustru og jeg sad sammen med et vennepar og talte om seniorboliger. Vores venner vidste noget om seniorbofællesskaber, da de har familie, som bor på den måde ved Skælskør. Det kunne vi se nogle muligheder i, og blev enige om, at det skulle der da også være i Korsør, fortæller Jørgen Bøllingtoft der sammen med sin kone Lis Bøllingtoft og vennerne Marianne og Lauge Just er initiativtagere til projektet.

Kontakt til borgmesteren

Efterfølgende stødte de tilfældigt på borgmester, John Dyrby Paulsen (A), og præsenterede ham for ideen om at bygge et seniorbofællesskab tæt ved Byparken, havnen og vandet.

- Han var meget imødekommende, og vi korresponderede en del frem og tilbage. Det endte med, at vi fik kontakt til Ole Lund Sørensen fra kommunen, siger Jørgen Bøllingtoft.

Kommunen møder flere forespørgsler

Ole Lund Sørensen, der er byplanarkitekt i Slagelse Kommune, er rigtig glad for samarbejdet med initiativgruppen, og han anerkender behovet for at bygge flere senioregnede boliger.

- Der kommer flere seniorer i Slagelse Kommune i de kommende år, og seniorer har ofte særlige behov, når de skal vælge bolig. Derfor møder vi også flere forespørgsler, og er også med i et projekt i Svenstrup, hvor der bygges et seniorbofællesskab. Som kommune kan vi jo ikke bygge nye almennyttige boliger, men vi kan understøtte de initiativer, der kommer. I praksis betyder det, at vi kan bakke op og være i dialog med dem, der har ideer til projekter. I Svenstrup går vi også ind og lægger jord til som den grundkapital, vi skal indskyde, når der bygges almennyttigt. Derudover kan vi hjælpe med planlægningen for eksempel med lokalplaner og tilladelser.

Stor interesse for Korsør-projekt

Projektet i Korsør præsenteres på mødet den 9. marts, og initiativgruppen håber og tror på, at der vil være stor interesse for projektet.

- Det vi gerne vil, er at lave tæt lav bebyggelse med adgang til et fælleshus, så man kan lukke sin dør og være sig selv, hvis man har brug for det, men at man også kan være social og have fælles aktiviteter, når det er det, man ønsker. Indtil videre er vores gruppe vokset fra fire til ti personer, og vi har allerede positive tilkendegivelser fra 34 husstande, der kunne tænke sig at bo på den måde. Vi er overbeviste om, at der vil være mange flere, som kan se mulighederne ved et seniorbofællesskab, siger Jørgen Bøllingtoft.

Mødet om seniorbofællesskaber afholdes den 9. marts 2020 kl. 19.00 i Korsør Kulturhus. Alle er velkommen, men tilmelding skal ske via slagelse.dk/hoering , senest den 4. marts.