Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Esport: Der var sat 150 stole op i hallen, og der måtte findes flere frem før arrangementet kunne starte. Det strømmede nemlig til med gæster, der var kommet for at bakke op om Tårnborg eSport.

Det afspejlede meget godt hele forløbet omkring tilblivelsen af den nye forening. Fra idéen blev født af Thomas Arvidsson, der nu er formand for foreningen, til computerne blev taget i brug i lørdags, har der været en enorm interesse for projektet.

LÆS OGSÅ: Sørby Esport: Fifa superligaen pudsede formen af i Sørby

Ved det første møde kom der 75 interesserede, og bestyrelsen endte med at tælle ti personer, fordi der var så mange, der bare gerne ville være med. Medlemstallet er allerede på omkring 100, og det er tæt på at være det maksimale antal foreningen kan rumme indtil videre.

- Det er ret fantastisk. Meget bedre end vi turde håbe på. Min største frygt har hele tiden været, at når vi kom hertil, hvor vi kunne sige, at nu er vi klar, så var interessen forduftet. Sådan er det heldigvis ikke gået, siger Thomas Arvidsson.

Regnede ikke med at blive klar

Han har sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer kastet sig ud i projektet uden det store kendskab til eSport, men med en vilje til at gennemføre og få lavet en fed eSportsforening for børn og unge i lokalområdet.

- Det sidste stykke tid, har det været som at have to fuldtidsjobs. I går regnede vi ikke med at blive klar, men det lykkedes. Nu starter træningen, og så er det vores mål, at alle der træner her, har fået noget med hjem, når de går herfra. Det handler både om at blive dygtigere, men også om fællesskabet. Begge dele er vigtigt. Vi har nogle dygtige trænere, og vi er allerede i gang med at etablere samarbejde med de nærmeste eSportsforeninger og andre foreninger, som vi kan netværke med, siger Thomas Arvidsson.

Klar til træningen

Selve indvielsen forløb efter planen med officielle taler fra formanden og fra formanden for Tårnborg Idrætsforening, Troels Christensen. Derefter blev snoren klippet og computerne indviet af forventningsfulde børn og unge. Det foregik under kyndig vejledning af Tårnborg eSports trænerteam, hvor Morten 'Mutten' Olsen er en af dem. Han har selv spillet i snart tretten år, og overvejede for nogle år siden at forsøge at starte et eSportshold. Det blev ikke til noget dengang, så da han hørte om projektet med Tårnborg eSport, stod han klar til at tage både en trænertjans og en bestyrelsespost.

- Det er spændende at være med til at starte det op. Der er virkelig meget, der skal være styr på. Det er ikke bare at købe nogle computere og gå i gang. Der er en masse papirarbejde og sponsorarbejde i det, men nu er vi klar til at fokusere på træningen. Det er mit håb, at dem der går på mine hold, bliver bedre på deres niveau og får et godt samvær. Vi skal have det sjovt, det er vigtigt, forklarer 'Mutten', der skal træne to hold i Counter-Strike og et hold i Fortnite.