Klik og se annoncen

Tekst og foto Henny Ferrold

Korsør: På tirsdag d. 13. april genåbnes Havnearkaderne i Korsør. Her forsvinder den mur af paller, som under regeringens seneste corona-nedlukning har spærret for adgangen til den overdækkede del af arkaden. Og selv om både Skoringen og Din Tøjmand Jimmi har holdt åbent via bagdøren, er holdningen blandt de forretningsdrivende fuldstændig éntydig: - Vi er klar. Og vi glæder os!

Lasse Storm Hansen, varehuschef i føtex Korsør og formand for Havnearkaderne, ser selvsagt også frem til at der igen er fri adgang og trafik gennem arkaden.

For selv om åbningen via bagdøren har været med til at holde gang i butikkerne, ændrer det ikke ved at man i reglen skal ha' et formål, før man tager turen ind gennem bagdøren og lagerfaciliteterne.

- Der er ikke den samme kundestrøm. Vi mangler den trafik, som vi kan gi' hinanden, fastslår Lasse Storm Hansen.

- Som centerformand bliver man rigtig ked af at se to forretninger, som fortsat har det svært, efter resten af byen har fået lov til at genåbne.

Masser af fede forårsvarer

I butikkerne er alt klar til genåbningen.

- Herude i lokalsamfundet holder vi sammen. Men det er klart vi glæder os vanvittig meget til at få lov til at åbne de brede døre og få den ekstra trafik ind, som vi mangler. Det er ingen hemmelighed at vi omsætningsmæssigt er to måneder bagud. Men nu er vi tilbage og har fået fyldt butikken op med en masse fede forårsvarer - vi er fuldstændig klar. Og vi vil selvfølgelig gøre alt for at følge de gældende restriktioner, så vi ikke skal igennem en tredje nedlukning. Det har vi ikke brug for, fastslår Jimmi Hansen, Din Tøjmand Jimmi og næstformand i Havnearkaderne.

Også i Skoringen er alt parat til den store genåbning. - Folk har været flinke til at ringe og spørge om vi har åbent, og de er også begyndt at komme og kigge lidt mere: børnene skal ha' kondisko, smiler Betina, som ser frem til for alvor at slå butiksdørene op. - Hele butikken er forårsklar!

- Når vi igen åbner arkaden, har butikkerne selvfølgelig rigtig mange rester, som de ikke har fået solgt. De første 14 dage efter genåbningen sætter føtex derfor ikke varer ud i arkaden. Det sker for at give plads til restsalget, så de forhåbentlig kan få renset lidt ud i lageret, lyder håbet fra Lasse Storm Hansen.