Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Ungdomsgudstjeneste: Der kunne meget vel være sunget Kim Larsens 'De Smukke Unge Mennesker' ved gudstjenesten i Tjæreby Kirke forrige søndag. Det var nemlig en ungdomsgudstjeneste, og der var ikke sparet på virkemidlerne for at ramme målgruppen.

Et kreativt pyntet kirkerum der på flotteste vis visualiserede emnet for eftermiddagens gudstjeneste - god og ond. Englen og djævlen oplyst i hvid og rød samt en projektor der viste relevante billeder, tegninger, tegneserieudsnit og affotograferede kunstværker, der alle kredsede om temaet det gode overfor det onde.

Det blev et andet Kim Larsen-nummer, 'Susan Himmelblå', der indledte gudstjenesten. Smukt fremført af kirkens ungdomskor og akkompagneret af tre af medlemmerne fra det lokale orkester Poplic Service, der i dagens anledning havde valgt en mere jazzet lyd, end de plejer at optræde med.

Præsterne som engel og djævel

Indgangsbønnen stod den ene af korets piger for, og derefter behandlede de to præster, Birgitte Lind Willumsen fra Tjæreby Sogn og Lise Fliindt Hansen fra Magleby Sogn, emnet om det gode og det onde med stor indlevelse. På et tidspunkt skiftede de sågar præstekjolen ud med henholdsvis et engle- og et djævlekostume, inden de opfordrede kirkegængerne til at deltage i en lille test. Her skulle der markeres med et sort eller hvidt kort, om man ville træffe det gode eller onde valg, når man blevet stillet overfor en række dilemmaer, der nemt kunne være en del af en teenagers hverdagsliv.

Hvad fortryder du?

Inden altergangen var det muligt at skrive en ting man fortrød, ned på et stykke papir og komme det i en til dagen fremstillet minikiste lavet af pap. I umiddelbar forlængelse af gudstjenesten blev kisten båret udenfor, hvor der blev sat ild til den, som symbol på at give slip på det man fortryder.

Afslutningsvis var der fællesspisning, og det er vel svært at finde en menu, der passer bedre til en ungdomsgudstjeneste end pizza.

Godt samarbejde omkring gudstjenesten

Ungdomsgudstjenesten er en fast tradition i Tjæreby Kirke, og plejer ifølge sognepræst, Birgitte Lind Willumsen, altid at være populær blandt især konfirmanderne.

- Det er nok 11. gang vi har ungdomsgudstjeneste på denne måde. Vi prøver at finde et nyt tema hver gang. Tidligere har vi haft venskab og kærlighed, faktisk har vi også haft et år, hvor de skulle i lære som Gud. Det er altid hyggeligt, men det kan kun lade sig gøre, fordi vi har sådan et godt samarbejde. Vores organist Anne Steen Hansen får Poplic Service med, vores korleder Lars Kristian Sørensen sørger for, at ungdomskoret synger og Peter Geert Jørgensen tager sig af udsmykningen og det tekniske undervejs. Det er et stort arbejde, at få det hele på plads, men det fungerer rigtig godt, og det er vi glade for.