Klik og se annoncen

KIRKELIV: Der er snart friluftsgudstjeneste i den fine danske sommer.

Der er i efterhånden en del år, at der en søndag i juli er blevet holdt gudstjeneste i teltet i Rude.

Denne gode tradition er blevet til i et samarbejde mellem Rude Beboerforening og Holsteinborg Kirke. Rude Beboerforening sørger for de fysiske rammer og menighedsråd, personale og præst fra Holsteinborg Kirke fylder rammerne ud ved at stå for gudstjenesten sammen med menigheden. Alle er velkomne til denne gudstjeneste i teltet, som finder sted søndag den 15. juli kl. 10.30 på teltpladsen i Rude - på hjørnet af Næstved Landevej og Holsteinborgvej.

Sidste år mødte ca. 75 mennesker op for at deltage i en gudstjeneste under lidt mere frie former, skønt vejret sidste sommer var lidt trist. Denne sommer har indtil videre været varm, tør og solrig. Det ser ud til at fortsætte. Måske får vi en hedebølge i weekenden, men man kan sidde i skygge under teltdugen ved de smukt pyntede borde og synge med på både gammelkendte og nye salmer, deltage i altergang, høre biblens ord og prædiken, som holdes fra en interimistisk prædikestol - en sodavandskasse. I år prædiker sognepræst Lise Flindt Hansen over det udsnit fra Matthæusevangeliet, hvor Jesus siger til sine disciple 'Hvad jeg siger jer i mørket, skal I tale i lyset, og hvad der hviskes jer i øret, skal I prædike fra tagene'. Nej, vi skal ikke gemme vores kristne tro væk, så den kun bliver for en lille udvalgt skare. Den skal ud, hvor folk er og lever. Derfor rykker Holsteinborg Kirke ud i sommerlandet på søndag.

Folk fra Holsteinborg sogn vil bede ind- og udgangsbøn samt læse nogle af gudstjenestens tekster. Kirkesanger Lars Kristian Sørensen synger for på salmerne, og måske giver han et nummer på sin guitar. Organist Bodil Øgendahl sidder ved klaveret.

Efter gudstjenesten byder Rude Beboerforening på kaffe og kage.

Foretrækker man en traditionel indendørs gudstjeneste henvises til Tjæreby Kirke, hvor der er gudstjeneste kl. 9.00, Eggeslevmagle Kirke kl. 10.00 el. Kvislemark Kirke kl. 10.30.