Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Korsør: Der skulle gå et stykke tid, før Charlotte Andreasen måtte indse, at hun ikke længere skulle være lærer. Det havde ellers i mange år været hendes arbejdsliv, men efter hun brændte helt sammen, var det tid til at gøre noget nyt - men hvad?

- Det var svært. Jeg vidste, det skulle være noget helt andet, men jeg var ikke sikker på, hvad jeg egentlig kunne, når jeg ikke skulle undervise. Derfor satte jeg fire kriterier op for mit valg, og så undersøgte jeg mulighederne ud fra det. Jeg skulle ikke arbejde med mennesker og ikke med IT. Det skulle være kreativt, og det skulle være faglært. Så nåede jeg frem til, at det enten var inden for køkkenbranchen eller som blomsterdekoratør.

Læreplads via Facebook

Charlotte Andreasen gik efter uddannelsen som blomsterdekoratør. Der er en detailuddannelse, hvor grundforløbet på skolen skal tages på handelsskolen. Derfor startede hun på skole i Roskilde.

- Her opdagede jeg, at det var ti uger ved en computer, og det var simpelthen så dræbende, at jeg stoppede og i stedet satsede på kokkefaget. Der måtte jeg efter en kort periode i en restaurant i København indse, at det ikke skulle være den vej. Jeg ville stadigvæk gerne være blomsterdekoratør, så jeg fandt en Facebookgruppe for blomsterdekoratører, og efterlyste en voksenlæreplads. Inge fra Hjerteblomst svarede mig, og efter et møde blev vi enige om, at jeg kunne starte, når jeg havde taget grundforløbet.

Som at vinde i lotto

Med en læreplads i udsigt fandt Charlotte motivationen til at gennemføre skoleopholdet, og den 1. november startede hun i Hjerteblomst.

- Det er helt fantastisk. Jeg elsker at være her, og Inge er den bedste chef. Jeg har det som om, jeg har vundet i lotto. Det er et skønt sted, og jeg har fået livsgnisten tilbage. Jeg håber, at min historie kan få andre til at se på muligheden for at skifte spor, hvis de er brændt ud inden for deres fag. Der er mange muligheder, og det kan lade sig gøre at springe ud i noget nyt.