Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Børn: 'Gruppekram!,' råber pigerne og snart står hele holdet fra Nygårdens børnehave og skrupgriner til hinanden i et ordentligt gruppekram. Jo, stemningen var god, da 107 af Korsør ældres børnehavebørn, førskolebørnene, mødtes til fodboldstævne onsdag formiddag.

Stævnet var arrangeret af FC Storebælt i samarbejde med Slagelse Kommune og DBU Sjælland. Som samarbejdspartner med kommunen har Flemming Mark og Jan Larsen frivilligt på vegne af den lokale fodboldklub været rundt i 10 børnehaver i løbet af april og maj måned for at introducere fodbold til børnene.

'Der skal mere motion ud i skolerne og børnehaverne, så det primære formål er at introducere børnene til sport og leg. Hvis det så smitter lidt af på os med nye medlemmer, er det jo kun godt,' siger Flemming Mark.

Det er andet år i træk FC Storebælt har været på besøg i børnehaverne. 'Vi bliver taget supergodt imod, børnene er ellevilde,' fortæller Flemming Mark.

Medaljestævne

Det store fodboldstævne er en fin afrunding på forløbet. Det bliver holdt som et medaljestævne, det vil sige, at der ved slutningen er medalje til alle børnene. 'Alle er vindere,' siger Flemming Mark.

En enkelt børnehave måtte i sidste øjeblik melde fra pga. personalemangel, men de øvrige ni var mødt op i topform og klar til dagens udfordringer. Rigtig mange havde lavet trøjer til dagen og flere havde taget heppere med. 'Vi er cheerleaders,' lød det forklarende fra Kildebakkens 'Trolde' til borgmester Sten Knuth, der trak helt ned i børnehøjde, da han bød velkommen.

Blæsten susede godt om alles ører, men der blev gået til den med krum hals på grønsværen. Og så måtte der godt med mad og drikke til efterfølgende.