Klik og se annoncen

Lene H. Augustsen

Korsør: Kunstgræsbanen på Korsør Gamle Stadion myldrer af børn i løb. Højlydte udbrud fra spillerne blander sig med trænernes gode råd. Det er tirsdag og FC Storebælts DGI fodboldskole er på sin fjerde dag. Det er tydeligt, at børnene nu kender hinanden og trænerne. Lige nu er de 47 deltagere inddelt i tre hold - de yngste drenge, de store drenge og et pigehold. Holdene træner på skift med tidligere superligaspiller og nuværende cheftræner for B93s herrehold, Danny Jung.

- Det er en af fordelene ved at følge DGIs koncept for fodboldskolerne, så kan vi få en profil som Danny Jung ind og træne med dem. Det er en oplevelse, vi nok ikke kunne give dem selv, siger Flemming Mark, der for syvende år i træk er leder af FC Storebælts fodboldskole. Faktisk er han ikke længere aktiv i foreningen, men fodboldskolen vil han ikke undvære.

- Jeg synes, vi laver en god skole, hvor børnene hygger sig. Det vil jeg gerne være med til. Fodbolden er bare verdens bedste legetøj. Kom med en fodbold og så er børnene bare i gang med noget, de er fælles om. Det kan vi også se her.

Ikke kun fodbold

Det er dog ikke kun fodbold, deltagerne bruger de fem fodboldskoledage på. Der er også tid til hygge, pizza og en FIFA-turnering på PlayStation. Et smut forbi den lokale virksomhed MMT Group er det også blevet til. Her lavede deltagerne selv tryk på deres fodboldtrøjer.

- Vi har altid et program, hvor der sker lidt forskelligt. DGI leverer en manual til trænerne, og de har alle sammen været på kursus med dem, der har udviklet træningskonceptet til fodboldskolerne. Det er obligatorisk, men ellers er der stor frihed til at planlægge en fodboldskole, der passer til den enkelte klub, siger Flemming Mark.

Nye venner

Fokus tilbage på banen, hvor det er ved at være tid til at skifte, så det er et nyt hold, der skal træne med Danny Jung. Det giver lige en mulighed for en lille pause, og pigegruppen sætter sig i udkanten af banen. De ser umiddelbart ud som om, at det er hårdt at have en professionel træner. Selv om det går ud over det velfortjente break i programmet, har Mikkeline på 10 år og Kaya på 11 år mod på en lille snak om det at være på fodboldskole. Begge spiller de i FC Storebælt, og har tilmeldt sig fodboldskolen for første gang.

- Jeg synes, det er sjovt. Jeg meldte mig for lære noget nyt og prøve at have nogle nye trænere, siger Kaya, og Mikkeline bakker hende op:

- Det er rigtig sjovt. Især når vi er sammen alle sammen. Jeg har lært en hel masse, og man får nye venner, siger hun.

Træningen går i gang igen, og pigerne skal tilbage til de andre, og der er helt sikkert 47 børn, der har fået en ferieoplevelse, de vil huske fremover.

Onsdag blev der så sat et flot punktum for årets fodboldskole med uddeling af diplomer og vandkamp med besøg af Korsør Ungdoms Brandvæsen. FC Storebælt kan glæde sig over, at de traditionen tro gav en masse børn nogle super oplevelser.