Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Erhverv: En ung 18-årig mand gik en god del af fredag aften rundt i Comwell Korsørs store festsal med et stort smil på. Her modtog Rasmus Erichsen under årets ErhvervsAwards JCI Grangia Erhvervsprisen for sit omfattende Stop Spild Lokalt projekt, der udspringer i Korsør.

'Jamen det betyder meget. Det var så rørende at stå oppe på scenen og modtage stående bifald,' lød det fra Rasmus Erichsen, der trods megen medieopmærksomhed og flere priser, bl.a. Fællesskabsprisen 2017, understreger, at det aldrig bliver en vane at modtage en pris, det er lige stort hver gang.

'Jeg er overvældet over den opbakning vi har fået. Vi vil gerne have sat Slagelse Kommune på landkortet for noget positivt,' sagde Rasmus Erichsen i sin takketale fra scenen, hvor han gav aftenens godt 330 gæster en reminder om, at vi skal passe på jordklodens ressourcer - de er ikke uendelige.

Når Rasmus Erichsen modtog prisen, er det bl.a. fordi han er et eksempel på en ny generation af unge med høj bevidsthed om verden og menneskene omkring dem. Her er socialt engagement en vigtig drivkraft.

Mode på nettet og Harboe

JCI Grangia Erhvervsprisen var bare en fire priser, der blev uddelt under det flotte ErhvervsAwards show.

Slagelse Erhvervscenters Iværksætterpris gik til den internetbaserede modeforretningen By Asbæk i Slagelse, der på bare tre år har skabt en betydelig millionomsætning og syv lokale arbejdspladser.

PwCs Eksportpris i Slagelse Kommune gik i år til Harboe Bryggerierne fra Skælskør. En af kommunens nok mest markante virksomheder, ikke bare for sin succes udover kommune- og landegrænser, men også for sit engagement som en fast og vigtig støtte af et hav af aktiviteter i lokalområdet.

Stærkt felt af nominerede

Slagelse Erhvervsråds Initiativpris gik til endnu en Skælskørvirksomhed. Det gjorde den ikke alene på baggrund af at Kecon A/S er i fortsat vækst, men i høj grad også fordi firmaet udviser stort socialt engagement som arbejdsplads.

Det var to lidt overraskede direktører og indehavere fra Kecon A/S, Bjarne Kristensen og Benny Egesø, der tog imod prisen på scenen. 'Vi havde stemt på Per, hvis vi kunne stemme' sagde de under henvisning til deres mednominerede, Erhvervsservicechef Per B. Madsen, der modtog en anerkendende klapsalve fra salen og efterfølgende mange skulderklap under ErhvervsAwarden.

Det understreger blot, at det igen i år, for alle fire prisers vedkommende, var stærke felter med nogle prisværdige nominerede.

Synliggør erhvervslivet

ErhvervsAwards er ikke bare en festaften med god mad og underholdning, det er en aften, der synliggør, at Slagelse Kommune rummer mange forskellige engagerede og hårdtarbejdende iværksættere, erhvervsledere og medarbejdere, der hver dag gør en indsats for at løfte dansk erhverv. En indsats, der rummer initiativ, idérigdom og slid.

Derfor blev ErhvervsAwards showet igen i år en flot og vigtig aften. Her blev inspireret, netværket og ja, netop i år gik der også lidt politik i snakken ved bordene her kort før Kommunalvalget den 21. november.

Det er Morten Hass Augustsen fra Slagelse Erhvervscenter, der i samarbejde med Mads Otzen fra POPlic Service og frivillige fra JCI Slagelse står bag arrangementet. Det sker med opbakning fra lokale virksomheder som sponsorer, så aftenen i Morten Hass Augustsens ord kunne holdes; 'Helt uden at bruge en eneste af Stén Knuth kroner.'