Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

»Er det til tv-avisen?,« bliver jeg nysgerrigt spurgt, da jeg tager billeder af fodbolddrengene til avisen. Jeg må hurtigt forklare, at det er sådan en »gammeldags« en af papir, som man kan læse i. »Nåh, er der nogen piger, der ser den?,« lyder responsen. Jeg bekræfter, og så bliver der ellers storsmilet til kameraet.

Syv frivillige trænere fra FC Storebælt bruger sidste uge af skolernes sommerferie på at tilbyde en omgang fodboldskole til piger og drenge i alderen 7 til 13 år. Og det har 61 børn takket ja til, en flot fremgang i forhold til sidste år, hvor 46 deltog.

I år har den lokale klub indgået et samarbejde med DGI om at bruge deres fodboldskolekoncept. Det betød bl.a., at fodboldskolen onsdag fik besøg af gæstetræner Nicolai Stokholm. Og nej, det er ikke ham komikeren kendt fra fjernsynet, men derimod den tidligere FC Nordsjælland og landsholdsspiller.

Han nåede rundt i de forskellige grupper på fodboldskolen og tog aktiv del i træningen, mens han senere stod på mål for spørgsmål om, hvordan livet som professionel fodboldspiller er.

Fodboldskolen varer en hel uge. En særdeles varm uge. Sommerens tørke har betydet, at træningen er rykket over på kunstgræsset på Korsør gl. stadion, og så bliver der holdt ekstra mange drikkepauser undervejs.

Et samarbejde med øvrige lokale idrætsforeninger måtte simpelthen afblæses på grund af varmen, derimod blev der onsdag tid til en god omgang vandkamp, hvor bl.a. Korsør Ungdomsbrandvæsen sørgede for tryk på vandet.

Men fodbold bliver der også trænet masser af i løbet af ugen. Udover at spille små kampe er det helt store hit "guld eller lort" straffesparkskonkurrence, som man under sommerens VM kunne se en del af (ikke et ord mere om Danmark-Kroatien).

FC Storebælt var løbet ind i en enkelt udfordring forud for fodboldskolen, nemlig den at Helms Skole starter allerede torsdag. Dermed fik 12 børn kun en kort version af fodboldskolen, men gik alligevel hjem med diplom for deltagelse efter onsdagens træning.