Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Vicky Hansen fra Korsør begyndte selv at ride som femårig, så det er ikke så underligt, at heste skulle være omdrejningspunktet, da hun for ti år siden fik idéen til et helt særligt juleoptog gennem Korsørs gader.

'Jeg synes, at det er en fin måde at få vist alle de heste frem, der findes i de private stalde', fortæller Vicky Hansen, der i første omgang blot opfordrede sine Juleridt-ryttere til at bære nissehue.

En tradition, der har holdt ved - bortset fra at både hest og rytter nu ofte er klædt helt i 'nissedragt' fra manke til klov.

'Der er mange, der går rigtig meget op i det og begynder at sy deres kostume flere måneder i forvejen', fortæller Vicky Hansen.

Sikkerheden i top

Og selv om hun elsker at svinge sig i sadlen, har Vicky Hansen kun deltaget som rytter i Juleridtet én gang - nemlig det første år. I stedet har hun dirigeret tropperne fra landjorden for at holde fokus på sikkerheden sammen med en hel del andre frivillige 'gule veste' - dog blev det lige til en lille tur på hesteryg lørdag efter opstillingen på Solens Plads i anledning af 10-års jubilæet.

I år deltog 64 ryttere. Det højeste antal har været 95, hvilket i følge Vicky Hansen var lige i overkanten, og mange ryttere er selvsagt gengangere fra år til år.

Præmier til bedst udklædte

Netop da udklædningen er blevet en vigtig del af Juleridtet er der præmie til de fem bedste makkerpar (hest plus rytter), og i år var det Stén Knuth, der udvalgte vinderne, der alle fik rigtig flotte sponsorerede præmier fra Korsørs lokale erhvervsliv. Imidlertid fil alle ryttere en chokoladekalender med sig hjem, hvorimod hestene fik gulerødder at gnaske på.

Og intet tyder på, at der ikke er et Juleridt i Korsør igen til næste år. Heldigvis.