Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

Underholdning: 'Love me tender', 'Jailhouse rock', 'Blue suede shoes'. Rækken af hits fra Elvis 'the king of rock'n roll' Presley, er lang.

En stor del af dem bliver serveret på fornemmeste vis i Korsør, når byen er vært for en dansk Elvis Festival. Her kommer nogle af verdens bedste Elvis imitatorer og optræder - alle for at give deres hyldes til kongen.

Det er veninderne Pia Søgaard Hartmann og Anette Bork, der for andet år i træk står bag det stort anlagte arrangement.

'Jeg er vokset op med Elvis og er vild med hans musik. Vores drøm var at få det bedste af det bedste, og vi er ikke gået på kompromis med kvaliteten,' siger Pia Søgaard Hartmann, der har formået ikke blot at lokke top Elvis imitatorer til landet, men også Ed Bonja, der i flere år var Elvis' officielle fotograf og tour manager. I løbet af weekenden udstiller han billeder og fortæller om sin tid med Elvis Presley.

The true voice of Elvis

Indtil videre har omkring 200 gæster indløst billet til festivalen, der finder sted på Comwell Korsør i dagene den 26. til 28. maj. Langt de fleste er udenlandske gæster, men der er flere danskere med i år end sidste år, hvor festivalen blev afholdt for første gang.

Festivalen bliver en blanding af shows, festmiddag, musik, dans, konkurrencer og interviews. Man kan bl.a. opleve amerikanske Doug Church, der er kendt som 'the true voice of Elvis' og Juan Lozano, 'verdens bedste Elvis', som får kamp til stregen i sin hyldest til kongen af tyske Oliver Steinhoff, European Champion.

Alle liveoptrædener bliver med Viva las Danmark Band i ryggen. Bandet er vant til at spille for Elvis tribute artister ved shows i både ind- og udland og tog det danske publikum ved sidste års festival med storm. Med på scenen har de korpigerne The Passionettes, der bl.a. har turneret med the Queen of Rock Suzi Quatro.

Stor konkurrence

Elvis Festivalen i Korsør har fået rettighederne til en delfinale i konkurrencen 'Images of the king' - endnu en hyldest til Elvis. Images of the King er en sangkonkurrence, der bliver afholdt hvert år i Elvis ugen i Memphis. Vinderen på den danske festival vil kvalificere sig til at gå direkte i semifinalen.

Fra Holland kommer en stor sælger af Elvis merchandise og så bliver der naturligvis masser af tid til at dele passionen for Elvismusikken med de øvrige festivaldeltagere.

Inspiration fra Wales

Hvor Anette Bork er forholdsvis ny ud i Elvis fanmiljøet, er Pia Søgaard Hartmann vokset op i det. Hendes mor var kæmpe fan og rejste gerne til Elvis festivaler i udlandet for at dele sin begejstring for kunstneren og hans musik med andre.

'Hele miljøet omkring festivalerne, det er meget svært at beskrive før man prøver det,' fortæller Pia Søgaard Hartmann om den totale oplevelse en Elvis festival er. 'Det må kunne lade sig gøre i Danmark', tænkte hun og så var ideen til en dansk Elvis festival født.

Byen Porthcawl i Wales ligner på mange måder Korsør. Bortset fra at den sidste år samlede 40.000 Elvis fans til festival. Det er lidt af denne stemning Pia Søgaard Harmann og Anette Bork, som er fra Næstved, håber med tiden at kunne opbygge her. Når de har valgt Korsør er det ikke mindst på grund af byens centrale beliggenhed i Danmark og fordi de her så en mulighed for at skabe et stort arrangement til glæde for Korsør som by.

Program og billetter

Man kan deltage i hele eller blot dele af festivalen. Der sælges både dags-, aften og weekendbilletter. Læs mere om program og salg af billetter på: www.elvis-festival.dk.