Klik og se annoncen

Korsør: Sct. Georgs Gilderne i Korsør vil også i år hente Fredslyset i Sankt Laurentii Kirke i Roskilde. På fredag den 1. december vil Fredslyset blive båret i fakkeloptog gennem byen som en del af juleoptoget, der starter på kajen ved Føtex kl. 16.30. Ved fakkeloptoget er alle velkomne til at få tændt deres egen lampe eller lys ved Fredslysets flamme.

Fredslyset, der holdes brændende resten af 2017, vil blive båret ind i Skt. Povls Kirke, Korsør søndag den 10. december kl. 15.30 af De Grønne Pigespejdere. Det vil også blive båret ind i Tårnborg Kirke søndag den 17. december kl. 10.00 samt i Halsskov Kirke tirsdag den 19. december kl. 8.30 i forbindelse med Broskolens juleafslutning i kirken.

Fredslyset er tændt ved Den evige Flamme i Fødselsgrotten i Betlehem. Da Sct. Georgs Gilderne gerne vil have mulighed for at anvende fredslyset i forbindelse med 1. søndag i Advent, har de siden 2003 permanent haft et fredslys brændende i Sankt Laurentii Kirke i Roskilde og siden 2015 ligeledes et permanent fredslys i Katolsk Vor Frue Kirke i Aarhus.

Når ufred og frygt spredes, er det vigtigt at holde fast i håbet og troen på, at fred er en mulighed, og at vi med Fredslyset kan være med til at tænde et lys i mørket, der kan støtte vores forhåbninger.

I Danmark har vi valgt at modtage og videregive Fredslyset uden nogen form for politisk, religiøs eller anden bagtanke, men som en gave til alle, hvor budskabet er:

â?¢ Fred på jorden

â?¢ Et lys for fællesskab

â?¢ Et lys for forståelse

â?¢ Et lys for fred og venskab

â?¢ Et lys for tolerance

â?¢ Et lys for nødlidende og ensomme

â?¢ Et lys for aktivt arbejde

â?¢ En gave til alle, som skal lyse op i adventstiden

â?¢ En gave til dig, så du kan tænde et lys til glæde for andre