Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

KOrsør: Drengene og pigerne havde overstået underskoleforløbet og var 11-12 år da de mødtes første gang på skolen i Slottensgade. Her var de efter bestået prøve blevet optaget og kunne nu se frem mod 4 år i mellemskolen, afsluttende med Mellemskole eksamen og efter yderligere 1 år kunne realeksamen bringes i hus. Alle omkring 300 elever på skolen kom således fra byens forskellige skoler, fra begge bydele og med vidt forskellige baggrunde med i tornysteret.

A- og B-klassen

Det var også gældende for den oprettede A- og B-klasse, der siden sammen har fejret begivenhederne ved et klassetræf hvert andet år- første gang i 2004. Det er niende gang de gamle klassekammerater mødes nu på fredag. Egentlig skulle det først have været i 2020, men et 70 års jubilæum kan man jo på ingen måde bare springe over, så sådan bliver det.

Skrues tiden 70 år tilbage må nok erkendes, at skoleårene i Slottensgade for mange af eleverne ikke var ubetinget lykkelige. Både dengang som nu opfattedes lærerne som gamle og pedantiske personer, der håndhævede justits med udenadslære, forfølgelse af visse af eleverne, ligesom lussinger og klask i nakken langtfra hørte til sjældenhederne. Angst og mavepine hos eleverne forud for den næste time var derfor heller ikke sjælden i denne daglige utryghed i timerne.

Men selvfølgelig var der også gode lærere og mange sjove og positive oplevelser gennem skoleårene i Slottensgade.

En festlig og munter dag

Til det store og sjældne jubilæum på fredag bliver der utvivlsomt trukket mange forskellige skuffer ud fra deltagernes hukommelse fra dengang.

De foregående otte sammenkomster har været præget af ikke blot en stor tilslutning men også afviklet i en positiv og munter atmosfære.

Også her i jubilæumsåret er der en flot tilmelding, der fordeler sig med 9 piger og drenge fra den gamle B-klasse og 6-7 piger og drenge fra den gamle A-klasse.

Deltagerne kommer fra hele Danmark. Udover Korsør og Skælskør kommer der gamle elever fra bl.a. Hellerup, Haderslev, Als og Hammel ved Århus - og ikke at forglemme Konny fra Akureyri på Island, der trofast tager den lange rejse for at deltage i de gode skoletræf.

På Comwell står man efter en velkomstdrink klar med en 3-rettrs menu, så mon ikke det også i år bliver en festlig og fornøjelig dag for de gamle skoleelever?