Klik og se annoncen

Korsør: Korsør Koncerterne er vært for en usædvanlig musikalsk begivenhed i Kongegaardens musiksal på Algade i Korsør. Her vil to af Danmarks store musikalske personligheder, kapelmester Frans Rasmussen og hans hustru, operasolist ved Det Kgl. Teater og Forstander for Operaakademiet Anne Margrethe Dahl, henholdsvis synge og spille på koncertsalens Steinway flygel og sammen fortælle om deres liv i musikken.

Den 74-årige kapelmester Frans Rasmussen har været dirigent ved Det Kgl. Teater og Den Jyske Opera, Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater, kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes Musikkorps, 1. gæstedirigent ved 'Ho Chi Minh City Ballet and Symphony Orchestra', Docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, dirigeret samtlige professionelle orkestre og ensembler i Danmark og været gæstedirigent I de fleste europæiske lande samt lande I Amerika, Afrika og Asien.

Han er formand for Dansk Kapelmesterforening og Ambassadør for Dansk Folkehjælp, men hans store folkelige popularitet stammer bl.a. fra hans TV-serier i både TV1 og TV2, hvor han har været vært ved programmer som 'Skinnet bedrager' og 'Mestermøder', men i særlig grad 'Stemmer fra Opgangen', 'Stemmer fra Vollsmose' og 'Stemmer fra Urban-planen', som gjorde ham voldsomt populær som en musikformidler af Guds nåde, der samlede vidt forskellige almindelige mennesker fra socialt boligbyggeri om glæden ved at synge og udtrykke sig musikalsk i velsyngende kor.

Norskfødte Anne Margrethe Dahl er Kongelig Operasolist (sopran), uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun siden har tilføjet en mastergrad i elitepædagogik. Anne Margrethe Dahl debuterede som Donna Anna i Mozarts Don Juan i 1989 og har været engageret som solist på Det Kgl. Teater siden 1999. Hun har i både ind- og udland sunget store titelpartier i operaer af bl.a. Mozart, Puccini, , Rossini, Langgaard, Strauss, Wagner og Lehar. Hun er forstander for Operaakademiet, hvis elever vi igennem mange år har haft på meget populære årlige besøg i Kongegaarden.

Arrangementet finder sted søndag den 16. september kl. 15.00. Billetter kan købes via et link til Place2book på Kongegaardens hjemmeside: www.kongegaarden.dk.