Klik og se annoncen

Vemmelev: En god start på dagen, frisk luft i kinderne og lidt motion er tidligt på skoleskemaet for elever på Vemmelev Skole. I stedet for at blive kørt i skole af mor eller far, så er de ældste elever fra 5.-7. klasse klar til at følge de små elever i 0.-2. klasse sikkert i skole efter en fast ruteplan til fods. Forældrene kan selv melde børnene til en tur med gåbussen via app.gåbus.dk, hvor ruten med de enkelte stoppesteder, hvor nye passagerer kan komme med på tur, også kan ses.

'Med gåbusserne får eleverne en tryg start på skoledagen og lidt ekstra motion, mens mor og far slipper for en køretur og morgenmyldret på parkeringspladsen. Børn koncentrerer sig bedre i skolen, hvis de får rørt sig på vej til skole, for aktive børn er mere indlæringsparate. Så ud over at børnene får en sjov og hyggelig tur sammen på vej til skole og måske også får knyttet nye venskaber på tværs af klasserne, så har gåbusserne også en god effekt i forhold til både fysisk aktivitet og læring,' siger skoleleder Emil Krapper på Vemmelev Skole.

Pt. er 28 elever tilmeldt ordningen på Vemmelev Skole, og der er 17 'chauffører' fra de større klasser. Håbet er at flere tilmelder sig i takt med at vejret bliver varmere, og det heller ikke er nær så mørkt. om morgenen. Konceptet for gåbusser er udviklet af Dansk skoleidræt.