Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Årbog for Korsør og omegn 2019 er netop kommet i handelen. Gennem de senere år har man fået en fornemmelse af, at Årbogen år for år har konkurreret med sig selv om at blive bedre og bedre for hver årgang. Og det er også lykkedes med Årgang 2019, hvor Ole Seyffart Sørensen i tæt samarbejde med de redigerende sjæle Kirsten Slot Larsen og Kay-Verner Christiansen og udgiveren Per Krogsgaard Larsen har sendt den 116 sider store og også grafisk velkomponerede bog på gaden.

Forfatterkredsen er gennem årene blevet større og større og tæller nu i alt 78 bidragydere, hvoraf mange har bidraget flere gange. Men der er også nye skribenter dukket op på banen. Eksempelvis Per S. Eilertsen, der følger op på Ib Larsens glimrende artikel fra 2017 om højvande og kystsikring i Korsør og omegn. Historikeren Carsten Egø Nielsen kommer med sin opfattelse af hvad der var op og ned, sandhed og myter, om Kvindehjemmet på Sprogø.

En gammel FDFér, John Egestad Johansen, beretter om sine barneår og tid i FDF og Ali Ali fortæller om det Motalavej, han holder af.

Jytte Skaaning og Hans Trier beretter på den mere dystre side indsigtsfuldt om den spanske syges flere bølger af hærgen i Korsør og omegn.

Og så er der et både kærligt og ganske humoristisk bidrag fra forfatteren Jens Blendstrup, som vi har haft fornøjelsen af gennem foreløbig de seneste fjorten år at lægge by til. Han tager sig af H.C.Andersens hyldestdigt til Korsør fra 1869, og det kommer der rigtig meget godt ud af. Og så forresten: Korsoranerne kommer aldrig nogensinde ned med nakken skriver Jens Blendstrup. Hvorfor må du læse videre i Årbogen for at få svar på.

Gorm Egeberg beretter med humor om livet i Algade, hvor hans forældre havde købmandsforretning i Stapels Gård. John Jensen beretter om en barndom på og omkring Heisesvej - den har ikke været kedelig.

Redaktionen har til i år også gjort et virkelig scoop, idet det er lykkedes at få fat i skibsfører Hans Christian Sørensens egen livsberetning fra 1927. Læs den !

Der er meget mere godt stof i Årbogen end det her nævnte. Den sælges hos Boghandleren, Føtex og på Korsør Bibliotek for 130 kr.

Et godt råd: Skynd dig at få fat i et eksemplar i tide, der er allerede rift om bøgerne.