Klik og se annoncen

Rammerne er på plads, dommerne er nøje udvalgt og de første seks fartøjer er tilmeldt sliskekonkurrencen, der afholdes lørdag den 24. august i forbindelse med de Maritime Kulturdage.
Der er dog stadigvæk plads til flere deltagere, oplyser arrangørerne bag - Duknakkernes Forening a’ 1988.

Sliskekonkurrence er en festlig dyst, hvor hvert hold konkurrerer om at lave sit eget fartøj, der kan glide ned ad en sliske og derefter deltage i en kort kapsejlads ud til en ”klokkebøje”. Der er præmier til det mest fantasifulde fartøj samt til det fartøj, som først når ud til ”klokkebøjen”.

Det eneste det kræver er, at du laver dit eget fartøj, der opfylder kravene, som kan læses længere nede på siden. Det er gratis at deltage, og indtil videre er der tilmeldt fartøjer fra Korsør produktionsskole, Falck
Korsør ungdoms brandvæsen, Henrik Jensen VVS,Camp America og Duknakkernes Forening.

Dommerne bliver folketingsmedlem Stén Knuth, som står for den politiske bedømmelse. Billedkunstner Susanne Thea, bedømmer det kunstneriske udtryk på båden. Apoteker Peder Harboe kommer med den sundhedsmæssige bedømmelse og skibsinspektør Erik Tvedt Søfartsstyrelsen, giver den sikkerhedsmæssige bedømmelse.
DR P4 vært Anders Bisgaard, styrer søslaget, akkompagneret med musik fra Camp America, der er et gigantisk diskotek, der har vundet prisen for højeste lyd på Roskilde Festivalen.

Sliskekonkurrencen afholdes lørdag den 24. august klokken 13.30. Du kan tilmelde et fartøj på slidske@maritimekulturdage.dk

Krav til båden - Fartøjet skal være forholdsvis fladbundet, således at det kan glide ned ad en, dertil opsat sliske, og derefter deltage i en kort kapsejlads på tid.
- Båden må ikke være bygget op over en eksisterende båd, men skal være overvejende hjemmegjort.
- Bredde: Max 150 cm v. vandlinjen.
- Vægt: Max 120 kg. uden besætning. (Tonnage)
- Fartøjet skal være flydende, selvom det er fuldt af vand.
- Hjælpemotor er ikke tilladt.
- Fartøjet skal være forsynet med et løfteøje til krankrog. Kan havnekranen ikke håndtere fartøjet, på grund af forkert placering af løfteøje, er det deltagernes eget ansvar at få fjernet fartøjet fra havnen.

Krav til besætning:
- Max 2 personer i fartøjet.
- Skal bære redningsvest.
- Skal bære sikkerhedshjelm.
- Skal være fyldt 15 år.