Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Uddannelse: Hvad vil du være? Spørgsmålet er så ligetil, men svaret så uhyre kompliceret - i hvert fald for rigtig mange unge.

Men et valg skal der jo tages og helst ud fra et nogenlunde velfunderet grundlag. Derfor havde UU Vestsjælland (Ungdommens Uddannelsesvejledning) i Slagelse onsdag den 19. april inviteret alle elever i 8. klasse på Tårnborg Skole, Baggesenskolen, Broskolen og Helms Skole til en Uddannelsesdag i Korsør Kulturhus, hvor både forskellige ungdomsuddannelser og folk fra det lokale erhvervsliv var repræsenteret.

Her havde eleverne på forhånd krydset af, hvilke indlæg der havde deres primære interesse, og henholdsvis formiddag og eftermiddag fordelte de sig i grupper for at blive klogere på deres tanker om fremtiden.

Frit valg på alle hylder

Blandt ungdomsuddannelserne var blandt andet Korsør ProduktionsHøjskole, Teknik- og Metalskolen samt Auto-, Transport- og Logistikskolen repræsenteret. Men også HHX, HTX og STX/HF fortalte eleverne om, hvad de kan tilbyde, når det ringer ud fra sidste time i folkeskolen.

Fra det lokale erhvervsliv deltog blandt andet Føtex, Sydbank, Home og SK Forsyning, og her fik eleverne mere at vide om de forskellige brancher og om virkelighedens arbejdsliv de forskellige steder.

For nogle blev valget taget, andre blev klarere på et fravalg, og andre igen blev blot mere forvirrede, men uanset hvad - så slipper de 120 elever nok ikke i nærmeste fremtid for at blive stillet det oplagte spørgsmål igen og igen: Hvad vil du være?