Klik og se annoncen

event: Med det skriggule udspringstårn som vartegn, ligger Korsørs vandsportscenter og venter på at det igen skal blive vejr til leg og aktiviteter i og omkring vandet. Og der er allerede en stor event i støbeskeen, som efter planen løber af stablen i weekenden den 22. til 24. juni.

Overskriften er 'I Korsør har vi det van(d)vittigt sjovt' og visionen er at skabe et stærkt rekreativt miljø i den gamle færgehavn.

LÆS OGSÅ: Når lokal stolthed kommer på film

En af de idéer, der arbejdet på er at give alle unge actionhungrende borgere muligheden for at prøve wakeboarding. Det kan lade sig gøre via en transportabel kabelbane, som trækker de surfglade wakeboardere hen over vandet.

'Vi oplever, at byer med industrihavne har stor interesse i at skabe rekreative aktiviteter på havnen og udnytte havnerummet på en anderledes og kreativ måde. En wakeboard-kabelbane tilbyder netop det,' siger Rasmus Mikkel Søndergaard, der er udviklingskonsulent i Dansk Vandski & Wakeboard Forbund. Han fortsætter:

'Det er vores erfaring, at når kommunerne og borgerne først i praksis oplever, hvor godt wakeboard-kabelbanen og de aktiviteter, den kaster af sig, fungerer til at skabe liv i havnen og et fedt foreningstilbud til de unge borgere, så er de ikke i tvivl om, at wakeboard-sporten er et attraktivt tilbud at få på kommunens hylde.'

Gruppen bag juni-weekenden arbejder udover wakeboarding med events, der opfordrer til bevægelse både til vands og til lands kombineret med kulturoplevelser, bl.a. beachvolley, dykning, svømning, udspring, sejlads og meget andet. Kort sagt nogle dage med begivenheder, som alle kan komme og opleve samt deltage i.

Foreninger må gerne lege med

Det er Dansk Vandski & Wakeboard Forbund, der har tilbudt at komme med al nødvendigt udstyr til wakeboarding eventen. Økonomien er ikke helt på plads, der søges netop nu om støtte, så projektet kan gennemføres. Den nuværende arbejdsgruppe bag 'I Korsør har vi det van(d)vittigt sjovt' er repræsentanter fra Volleyklubben Vestsjælland, SVØM Korsør, dykkerklubberne i Slagelse og Korsør, Hjemmeværnsflotille HVF 255 Korsør og Korsør Bykontor.

Endnu flere er velkomne til at være med, der er åbent for idéer og i særdeleshed for hjælpende hænder. Der er mulighed for at høre nærmere ved at kontakte en af foreningerne eller Korsør Bykontor.

Arrangementet har allerede fået tilsagn om støtte og opbakning fra Halskov Lokalråd, Korsør Lokalråd, Korsør Erhvervsforening og Turistråd samt Slagelse Kommune.