Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Lørdag formiddag den 6. april var der livlig gøen på Torvet i Korsør.

Det var de store, vamsede og godmodige hunde af racen Old English Sheepdog, der for en stund indtog byen. Det skete i forbindelse med at OES-Klubben i Danmark senere på dagen skulle afholde den årlige generalforsamling i lokalerne på Tovesvej. Som traditionen byder, luftes de livlige hunde af deres ejere ved en lille rundtur i byen.

Efter besøget ved Torvet fortsatte den bjæffende og hyggelige delegation videre på en lun forårstur ud til Fæstningsområdet.

Efter gammel tradition fra færgernes tid holdes den årlige generalforsamling skiftevis i Nyborg og Korsør - så var sol og vind ligesom delt lige.

I år var turen altså kommet til Korsør hvor de venlige hunde og lige så imødekommende ejere havde en hyggelig tur med hinanden og de dejlige hunde.

Racen er en smule i fremgang

Old English Sheepdog tæller på landsplan i antal omkring 150, men dog med tendens til en svag stigning i antallet.

Og hvad bruger ejerne så deres hunde til ? Det er vidt forskelligt. Nogle har dem som kælehunde, andre som avlshunde og atter andre udlåner de store hunde som besøgshunde via TrygFonden. Besøgshunde har vist sig at kunne give liv og glæde til mange sårbare mennesker, ikke blot som besøgshunde til ældre og/eller demente men i høj grad også til svært autistiske børn.

Her er der opnået forbløffende resultater. Flere af børnene, der aldrig har kunnet koncentrere sig om at læse så meget som en enkelt side i en bog er nu lykkedes med det. Hundene giver en utrolig ro for disse børn. Ejere af racen kan i øvrigt også velfortjent glæde sig over, at hele 14 stk. af den rare fårehund er blandt de godkendte fra TrygFonden.

Ved lørdagens seance var der deltagere fra Odense, Herlev, Hundested, Horsens, Løsning og Gentofte. Et fint arrangement hvor mange borgere undervejs fik kigget og hilst på de mange Old English Sheepdogs - i alle aldre og størrelser - altså hundene.