Klik og se annoncen

Af Lene H. Augustsen

Kulturuge: Et imponerende forarbejde betyder, at De Martitime Kulturdage er blevet til Den Maritime Kulturuge, og at programmet i år er større og bredere end nogensinde. Festlighederne startede allerede i mandags, og frem til og med søndag er hele byen fyldt med aktiviteter - de fleste med maritime islæt.

- I år har vi inddraget hele byen, og fordi der foregår så mange ting, har vi ikke som tidligere kunne lægge aktiviteterne i forlængelse af hinanden. Det foregår på kryds og tværs, og så må man vælge det ud, man helst vil opleve, siger formand for Den maritime Kulturuge, Preben Jensen, der sammen med den øvrige bestyrelse har lagt usandsynlig mange timer i det frivillige arbejde med at få det hele til at lykkes.

Trafikale ændringer

De mange aktiviteter, herunder etapestarten på Postnord Danmark Rundt, har også betydet en større trafikal omlægning i byen. Om lørdagen skal bilerne parkeres på Gl. Banegårdsplads, og så kan man blive sejlet til området, hvor aktiviteterne foregår.

- Vi håber, det vil give en bedre oplevelse, at der ikke er trafik de steder, hvor der er mange aktiviteter. Min opfordring til Korsørborgerne er, at de tager cyklen eller går. Der skal nok blive behov for parkeringspladserne. Vi har fået at vide, at etapestarterne i Post Nord Danmark Rundt plejer at tiltrække 20.000-25.000 mennesker, og vi har som regel en 10-15.000 gæster om lørdagen, fortæller Preben Jensen.

Stor opbakning og samarbejde med City

Opbakningen til kulturugen har igen i år været stor, faktisk større en tidligere år. Det gælder både på sponsorsiden og fra byens butikker.

- Det er dejligt, at vi har fået byens butikker med. Korsør City har gjort meget ud af deres City Evening, og er også med om lørdagen. Det er vi rigtig glade for. Der er også flere virksomheder, der er med sponsorer, og det er vi meget taknemmelige for, ellers kunne det ikke lade sig gøre, at lave så stort et program, siger formanden.

Masser af oplevelser og aktiviteter

Der er masser af gode grunde til at gå på opdagelse i programmet for Den Maritime Kulturuge. Der er blandt meget andet aktiviteter for børn, musik i Gryden på Fæstningen, bankospil, åbent hus i roklubben, opvisning fra Slagelse Brand og Redning, et særligt tilrettelagt foredrag med Kåre Johannesen, der blandt andet er kendt for sine historiske programmer på TV2Øst. Derudover fyldes havnen med spændende skibe, der sliskebådsræs og Flådestationen holder åbent hus.

Se mere på mkof.dk