Klik og se annoncen

Korsør: Musholm i Korsør dannede for nylig rammen for en højskole for familier med hjertebørn på invitation af Hjerteforeningen. Formålet var at give fælles oplevelser for krop og sjæl.

'Ideen med højskolen er, at deltagerne kan møde andre hjertebørnfamilier, udveksle erfaringer om livet som familie med et hjertebarn og få et afbræk fra hverdagen,' siger projektleder Rikke Morthorst, Hjerteforeningen.

På programmet stod blandt andet dans, cirkusskole, motorcykeltur med en sammenslutning af motorcyklister - Riders with heart - samt faglige oplæg til forældrene om at leve som familie med et hjertebarn.

Steen Lund, der er tidligere Vild med dans-vinder, underviste i vals, salsa og cha-cha-cha, og cirkus Flik Flak stod for en cirkusskole, hvor familierne kunne prøve kræfter med de traditionelle cirkusdiscipliner som jonglering, akrobatik og linedans.

Efter oplæg fra psykolog Charlotte Jensen rundede 70 motorcyklister fra sammenslutningen Riders with Heart lørdagen af med at give hjertebørn og deres søskende en uforglemmelig oplevelse på deres motorcykler.

Højskolen bød også på mere frie aktiviteter som afprøvning af Multihallens klatrevæg og svævebane samt hockey i elkørestole, mens andre tog på tur i naturen omkring Musholm og bagte snobrød over bål.

Hjerteforeningen er støttet økonomisk af Egmontfonden, så weekender som denne er mulige.