Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Flagene var hejst som festlig velkomst til omkring 200 soldater fra Den Kongelige Danske Livgarde, der i år aflagde Korsør besøg i anledning af afholdelse af den såkaldte 'Blå March.'

De gæve tropper fra det altid hårdtprøvede Infanteri har netop afsluttet uddannelsen - altså her i første omgang - og har gennemgået og bestået den såkaldte REX-øvelse, en grim en af slagsen, der som belønning afsluttes med udskiftning af den pjaltede kampuniform eller tyndt drejstøj til den rigtige, blå uniform. Gutterne er nu klar til også at indgå i det vagtkompagni, der passer på Kongehuset. Her står de i kulde og varme vagt for Kongehuset iført den klædelige uniform, der inkluderer den lidt over 2 kilo tunge bjørneskindshue, stadig den ægte vare fra en ligeså hedengangen ægte bjørn.

Marchturen startede ved Fæstningen og videre forbi flådestationen og op gennem Algade og Nygade for at slutte ved pladsen ved byens gamle rådhus.

Borgmester John Dyrby Paulsen bød garderne velkommen til byen, og en smuk seance fandt sted, da der efterfølgende blev nedlagt kranse ved monumentet for Korsørs to faldne soldater i Afghanistan.

Pladsen ved rådhuset var fyldt op til sidste plads, ikke mindst på grund af mange pårørende til soldaterne og også fordi den Blå March afsluttes med en stor fest på Comwell Korsør - og den er med ledsagere, der også i stort tal overværede arrangementet.

Lørdag aften indtog infanteriet altså Comwell, så alle kunne føle sig sikre.