Klik og se annoncen

Hospitalsskib: Når nyudnævnte kaptajn, Milan Rosendahl Falsing, trækker i arbejdstøjet, er det i en gammel DSB-uniform fra Overfartsmusset i Korsør. Milans mor er korsoraner og det er hendes fortjeneste at det netop er en DSB-kasket og jakke, der kom med i kufferten til Vestafrika. Det er godt at have de lokale forbindelser i orden. For de næste to måneder er Milan indsat som kaptajn på verdens største civile hospitalsskib, Africa Mercy - bedre kendt som den tidligere togfærge, Dronning Ingrid.

Gammel kærlighed ruster ikke

Drømmen om kaptajnsuniformen startede, da Milan som barn sejlede med Storebæltsfærgen på sin vej mod Ærø for at besøge sine bedsteforældre.

- Jeg glædede mig altid til at sejle med Dronning Ingrid mellem Korsør og Nyborg, så det var meget vemodigt for mig, da færgen blev erstattet med broen, mindes Milan.

Helt ekstraordinært fik han lov at besøge færgen efter den var taget ud af drift, og mens han stod dér på kommandobroen, tog han en vigtig beslutning: 'Når jeg bliver stor, skal jeg være sømand.'

Siden blev Milan uddannet på Marstal Navigationsskole. Til dagligt sejler han hos Rederiet NORDEN A/S, og er med opbakning fra ledelsen nu på orlov i Afrika.

Glædeligt gensyn med den gamle â??Dronning'

At blive udnævnt som kaptajn på verdens største civile hospitalsskib betragter den nu 32-årige Milan som en stor ære. Han er den yngste kaptajn skibet nogensinde har haft, og med titlen følger det store ansvar for 450 besætningsmedlemmer samt de 100 patienter, der er indlagt på hospitalsafdelingen.

- Det er fantastisk at være om bord på 'Dronningen' igen. Jeg har så mange gode barndomsminder fra denne færge, og så at stå her i en uniform fra den gang. Det overgår mine vildeste fantasier, siger en glad Milan.

Det er ikke første gang, Milan arbejder om bord på den tidligere Storebæltsfærge - nu Africa Mercy. Tilbage i 2011 var han med skibet i Sierra Leone og siden på Madagaskar i 2015. Begge gange som Navigation Officer. De seneste år har Milan vejledt danske søfolk og teknikere, der ønsker at komme ud som frivillige via Mercy Ships Danmark, hvor han også er suppleant i bestyrelsen.