Klik og se annoncen

Tekst af Lene H. AugustsenFoto: Benjamin Pomerleau / pressefoto

Korsør: Den 30. januar kl. 17-19 er der stiftende generalforsamling i Korsør Kulturhus. Derefter skulle det være ganske vist, at børn og unge i alderen 7-17 år, får mulighed for at udvikle deres teknologiske og kreative evner i Coding Pirates' nye lokalafdeling.

Flere frivillige søges

Coding Pirates er en forening, som vil fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer. Foreningen blev grundlagt i 2014, og har mere end 50 lokalforeninger. Over det meste af landet er det blevet en kæmpe succes, men på Vestsjælland er det indtil videre kun Sorø, der har en afdeling.

LÆS OGSÅ: Restaurant Butcha: smørrebrødsbuffet og verdens bedste kød

Det undrede Peter Bøgely, da han flyttede til Korsør. Han har tidligere været frivillig i en afdeling i Hvidovre, da han boede der, og det ville han gerne fortsætte med i sin nye by.

- Jeg opdagede, at der ikke var en Coding Pirates-afdeling i nærområdet. Derfor gik jeg i gang med at undersøge mulighederne for selv at starte op. Jeg har fundet nogle stykker, der gerne vil være med, og som vil være frivillige, når vi starter. Vi kan sagtens være flere, så alle er velkomne til at komme til generalforsamlingen eller kontakte mig. Jo, flere vi er, jo flere hold kan vi starte op, siger han.

LÆS OGSÅ: Fuldt hus til nytårskur hos Ret&Råd og Beierholm Slagelse

Starter med programmering

Indtil videre får Coding Pirates i Korsør, klubaften om onsdagen fra klokken 17.00-19.00, og det vil foregå i Korsør Kulturhus. På aftenerne kan børn og unge få mulighed for at eksperimentere med teknologi af forskellig art, alt efter interesser og de frivilliges kompetencer. Til en start vil det være programmering, der skal prøves kræfter med.

- Der er en stor interesse for programmering, så der begynder vi. Der er udviklet et simpelt programmeringssprog, der hedder Scratch, og det bliver udgangspunktet, når vi går i gang. Hvis man vil være frivillig, er der ingen krav til uddannelse eller viden på området. Scratch er nemt at lære, og jeg har tidligere oplevet, at de unge hjælper hinanden. Det vigtigste er, at man vil give sin tid, og synes det er sjovt at være med til. Vi kan også bruge andre kompetencer til bestyrelsesarbejdet, hvis man har lyst til det, siger Peter Bøgely, der selv er uddannet elektroniktekniker, og har arbejdet mange år som ingeniør.

Opskrivning via hjemmeside

De børn og unge der gerne vil være med på et hold i Korsør, skal skrives op via hovedforeningen. Derfra foregår fordelingen, og der kan være ventetid.

- I øjeblikket er der 2.800 på venteliste på landsplan, så det kræver en central styring, at sikre så mange som muligt får mulighed for at være med. Det skal ikke holde nogen fra at skrive sig op, det er bare med at gøre det. Forhåbentlig bliver vi hurtigt flere frivillige, og så bliver der også plads til flere børn og unge.

Hvis man ønsker at være frivillig, kan man møde op i Korsør Kulturhus onsdag den 30. januar fra klokken 17-19. Man kan også læse mere på codingpirates.dk, hvor det også er muligt at skrive sit barn op til et hold.