Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Butik: Tidligere gjaldt det hørelsen på adressen Brogade 2 i Korsør. Nu gælder det indretning. Lørdag den 30. september havde Butik Hededal sin første åbningsdag, og de store lyse lokaler er nu indrettet med en god blanding af brugskunst, møbler, malerier, bolsjer og antikviteter.

'Indretning har altid interesseret mig, og da vi flyttede til Korsør for et år siden, bød muligheden sig', fortæller Lene Hededal, der har en fortid som blandt andet sælger i rejsebranchen, jobkonsulent og som ejer af eget rejsebureau i USA gennem 12 år. Med 'vi' refererer Lene Hededal til sin mand Henning Hededal, hvis slægtsnavn har lagt navn til butikken.

Smukt sat i stand

Han har sit eget entreprenørfirma, HHB Byg IVS, så derfor er det primært Lene Hededal, som kunderne vil møde bag disken på Brogade. Henning Hededal er dog med i kulissen som blandt andet 'leverandør' af smukt restaurerede antikviteter og loppefund, som løbende vil blive solgt i Butik Hededal, ligesom han også gerne tilbyder at istandsætte kundernes egne møbler eller loppefund på samme vis.

Lidt sødt fra Skanderborg

Blandt de fine lysestager, vaser, bogstøtter, lanterner og meget mere, er der også lækre hjemmelavede bolsjer fra det jyske Stilling Naturbolsjer.

'Det er min fætter, Poul Erik Hededal, der laver dem', fortæller Henning Hededal, der understreger, at bolsjerne er hjemmelavede og helt uden kunstige farvestoffer. I forbindelse med Lyserød Lørdag kunne kunderne for eksempel købe sig til en blandet smagsprøve til en pris af 25 kroner, der gik ubeskåret til Støt Brysterne.

Alle kan være med

Et fællestræk for hele varesortimentet i Butik Hededal er fornuftige priser, hvor alle kan være med.

'Korsør er en fantastisk hyggelig by, men der er ikke så mange butikker, og vi synes, at der manglede en butik med brugskunst. Jeg ved godt, at vi er oppe imod genbrugsbutikkerne, men til gengæld er mine varer nye', fortæller Lene Hededal, der naturligvis håber på lokal opbakning, ligesom hun også har valgt det lokale til ved at melde sig ind i både Korsør City og Korsør Erhvervsforening.

Butik Hededal har åbent alle hverdage plus lørdag, og til butikken hører både hjemmeside og facebookside.

'Vi ligner nok hinanden meget, og vi er gode til at springe ud i tingene', siger Henning Hededal, og det har de i hvert fald nu gjort med Butik Hededal.